Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Για τη Κέρκυρά μας ρε γαμώτο» (παλιό και γνωστό σύνθημα που πάει παντού)

Γιώργος Ζούμπος
12 Φεβρουαρίου 2024 / 11:28

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

Η απελθούσα δημοτική αρχή άφησε μια πόλη υπό κατάρρευση και το μόνο μέλημά της,  το οποίο στήριξε με κάθε τρόπο, ήταν η παράταση του ωραρίου μουσικής όσο μπορούσε.

Ωστόσο η πόλη εγκαταλείπεται και πουλιέται σε εκτός Κερκύρας έχοντες οι οποίοι είναι πλέον ... την Κέρκυραν κατέχοντες.

* Οι υπερβολικές μέχρι παράνοιας απαγορεύσεις πολεοδομίας και εφορείας αρχαιοτήτων δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν την παραδοσιακή μορφή της Παλιάς Πόλης αλλά να την καταστρέφουν στο όνομα της ΟΥΝΕΣΚΟ. 

* Επισκευές προσόψεων ματαιώνονται διότι προστέθηκε πλέγμα μέσα από το σοβά και αυξήθηκε το πάχος του κατά 4-5 εκατοστά.

* Αγοραστής καλείται να κατεδαφίσει μπαλκόνι στο νεοαγορασμένο διαμέρισμά του διότι κάποιος προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε προσθέσει σε χρόνο ανύποπτο.

* Διαμερίσματα γεμίζουν υγρασία διότι δεν εγκρίνεται η άδεια επισκευών με τη φοβερή δικαιολογία ότι ο ένας από τους 7-8 ιδιοκτήτες  της οικοδομής έχει παρανομία (η οποία δεν φαίνεται καν) και επομένως την πληρώνουν όλοι.

Η στάση των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκαλεί μικρούς  εμφύλιους μεταξύ των ιδιοκτητών με αποτέλεσμα η εργασία να μην προχωρά για χρόνια καθώς δήμος-εφορεία αρχαιοτήτων σφυρίζουν αδιάφορα στην απλή λογική «κόφτε το λαιμό σας». Με κάτι τέτοια, που δεν σπανίζουν, κατέληξε η Παλιά Πόλη όπως είναι. Όσο για το κόστος επισκευών, καλύτερα να μην το συζητάμε.

Συνοπτικά πάντως μπορούμε αβίαστα να πούμε ότι όλα τα κακά για την Παλιά πόλη ξεκινούν από τη λογική με την οποία κινούνται Εφορεία Αρχαιοτήτων, Γραφείο Παλιάς Πόλης, Πολεοδομία κτλ, δηλαδή ότι «η Παλιά Πόλη δεν κατοικείται αλλά είναι σύνολο οικοδομών που πρέπει να προσφέρονται αποκλειστικά για τουριστική εκμετάλλευση».
Έτσι απλά!

Σ.Σ: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 07 Φλεβάρη 2024. Όπου νάναι θα ακούσουμε το γνωστό "΅Εν όψει της τουριστικής περιόδου θα κάνουμε αυτά κι εκείνα και τα άλλα και δε συμμαζεύεται".