Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με την Αντιπρόεδρο της Βουλής του Ην. Βασιλείου

Στέφανος Γκίκας
21 Μαρτίου 2024 / 13:26

«Η Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει Ιδιαίτερη Συναισθηματική Αξία για τους Έλληνες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας με την Αντιπρόεδρο της Βουλής του Ηνωμένου Βασιλείου, Rt. Hon. Dame Eleanor Laing, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, Στέφανος Γκίκας, με βασικό θέμα συζήτησης το πλαίσιο της περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που παραδοσιακά υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες,  λόγω της μεγάλης Ελληνικής κοινότητας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά ή φοιτά στα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι  55 Ελληνικές Ναυτιλιακές Εταιρίες έχουν την έδρα τους στη Μεγάλη Βρετανία, ενισχύοντας τις εμπορικές και οικονομικές εταιρικές σχέσεις των δύο χωρών.

Συζήτησαν επίσης για τις σημαντικές επενδύσεις Βρετανικών εταιριών στην Ελλάδα, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, των αερομεταφορών κ.α. και για το περιθώριο αύξησης των Βρετανικών επενδύσεων και σε άλλους τομείς.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο για τα 4.000.000 Βρετανούς τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα το 2023 και ιδιαίτερα για τις εκατοντάδες χιλιάδες που επισκέφτηκαν την Κέρκυρα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πολυπληθή Βρετανική κοινότητα που διαμένει μόνιμα στην Κέρκυρα και στους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με την τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο κ. Γκίκας έθεσε στην κα Eleanor Laing το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και την ιδιαίτερη αξία που έχει για τους Έλληνες η επανένωσή τους, καθώς η Ακρόπολις αποτελεί μνημείο σύμβολο για το Ελληνικό Έθνος.