Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου δηλώνει ο Στ. Γκίκας (video)

Παραλιακό μέτωπο
02 Απριλίου 2024 / 12:46
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν και σε πρόσφατη δήλωσή του ο βουλευτης της ΝΔ Στέφανος Γκίκας είχε ανακοινώσει ότι η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου θα γινόταν εντός Μαρτίου, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ακόμα τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας στο νησί του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, η "Ε" αναζήτησε ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός βουλευτής διευκρίνισε ότι αρχικά είχε προβλεφθεί τροπολογία του νόμου 2971 περί αιγιαλού, ωστόσο αποφασίστηκε στην πορεία ότι μια τέτοια παρέμβαση δεν κάλυπτε νομικά τις προϋποθέσεις. «Υπάρχουν πολλοί δήμοι της χώρας που έχουν αντίστοιχα αιτήματα, κι έτσι το Υπουργείο, έχει συντάξει ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Αναμένεται σύντομα να έρθει για ψήφιση από τη Βουλή» κατέληξε ο βουλευτής. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.