Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία εις βάρος του 17χρονου

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
04 Απριλίου 2024 / 14:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Σαρόκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Σαρόκο κατά τη διάρκεια επεισοδίου, ο 17χρονος επιχείρησε με τη χρήση μαχαιριού -αρχικά- να πλήξει 19χρονη κοπέλα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθεια της να τον ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, ο 17χρονος με το ίδιο μαχαίρι τραυμάτισε δύο ανήλικους 14 και 17 ετών, καθώς και έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έσπευσε στο σημείο για βοήθεια.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Τροχαίας και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου δράστη, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για τις παραπάνω πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ@ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.