Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας την Τετάρτη 10 Απριλίου

Δημοτικό συμβούλιο
05 Απριλίου 2024 / 14:24

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτήριο πρώην Νομαρχίας – Διεύθυνση: Σαμάρα 13), την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00.

Θέματα ημερησίας διατάξεως

1. Έγκριση νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγητής ο Πρόεδρος κ. Ξενοφών Σ. Αλαμάνος).

2. Καθορισμός αποζημίωσης για τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συμμετοχή τους στις Συνεδριάσεις του Συλλογικού Οργάνου (Εισηγητής ο Πρόεδρος κ. Ξενοφών Σ. Αλαμάνος).

3. Συγκρότηση της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων για το έτος 2024 (Εισηγητές ο Δήμαρχος και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων).

4. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου από τις Παρατάξεις της Μειοψηφίας με τον αναπληρωτή του, προκειμένου να συμμετέχει στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Εισηγητές οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Μειοψηφίας).

5. Επιδότηση του εισιτηρίου στα αστικά λεωφορεία για το σύνολο των συνταξιούχων (Εισηγητής ο Επικεφαλής της Παρατάξεως Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Ιωάννης Μπορμπότης).

6. Αναμόρφωση (1η ) του δημοτικού προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2024, για την αποτύπωση των πραγματικών οικονομικών αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο του προηγούμενου οικονομικού έτους, καθώς και για την ενίσχυση ή εγγραφή νέων πιστώσεων. Υποχρεωτική αναμόρφωση του πίνακα Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων προϋπολογισμού έτους 2024 (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

7. Καθορισμός κωδικών αριθμών του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2024 ως δεκτικών έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

8. Καθορισμός ανώτατου ορίου εξόδων κηδείας, για την εγγραφή του στο δημοτικό προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2024 (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

9. Έγκριση εκκίνησης των διαδικασιών εκμίσθωσης ακινήτου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Κοκκινίου, Δημοτικής Ενότητας Παρελίων, κατόπιν γνωμοδοτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Κοινότητας (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

10. Γνωμοδότηση για τη δημοπράτηση θέσεων σε τμήματα αιγιαλού και παραλίας, που επιτρέπεται να παραχωρηθούν για απλή χρήση κατόπιν πλειοδοτικής δημοπρασίας (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

11. Ανάκληση της υπ’ αριθμόν 32-436/21.12.2023 (ΑΔΑ: ΩΖΙΔ46ΜΓ2Α-ΧΟΩ) Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην αποδοχή της παραχώρησης από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) προς το Δήμο μας του δημοσίου ακινήτου ΑΒΚ 534 (κτίριο Ασάνη). Λήψη νέας Αποφάσεως περί μη αποδοχής της παραχώρησης (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Θεοφανή Τσιμπούλη).

12. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμόν 3-47/20.2.2024 (ΑΔΑ: 941Κ46ΜΓ2Α-45Θ) Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με τον ορισμό ενός δημοτικού συμβούλου και του αναπληρωτή από τις Παρατάξεις της Μειοψηφίας, καθώς και δύο εμπειρογνωμόνων δημοτών (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος – Ηρακλής Σκούρτης).

13. Έγκριση ανανέωσης του χρόνου παραχωρήσεως στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, της χρήσης του κινητού αναβατορίου πισίνας για Α.μ.Ε.Α. Κέρκυρας λόγω λήξης της προηγούμενης παραχώρησης (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Γιαννούλης).

14. Έγκριση α) της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων και προγράμματος τοπικών και εθνικών εορτών καθώς και προγράμματος δημοσίων σχέσεων, παροχής υπηρεσιών και προμηθειών έτους 2024 και β) των αναμνηστικών δώρων που διατέθηκαν (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βουσολίνος).

15. Έγκριση ένταξης υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, του Σεμιναρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Γαλάνης).

16. Έγκριση επίλυσης της ενδίκου διαφοράς - με συμβιβασμό - με την «Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας» (ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.) (Εισηγητές οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοφανή Τσιμπούλη και Σπυρίδων Νεράντζης).

17. Έγκριση χορηγήσεως 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

18. Έγκριση χορηγήσεως 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Επισκευή κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

19. Έγκριση χορηγήσεως 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση επισκευή δημοτικών αφοδευτηρίων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας). 

20. Έγκριση χορηγήσεως 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Επείγουσα αντιμετώπιση κατολισθητικών και λοιπών φαινομένων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μετά από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα – περιοχή οικισμού Βιρού» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

21. Έγκριση χορηγήσεως 4ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Κερκυραίων, Αχιλλείων, Παρελίων, Παλαιοκαστριτών και Φαιάκων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

22. Έγκριση υποβολής αιτήματος περί τροποποίησης της πράξης με τίτλο «Διαμόρφωση – ανάπλαση Άλσους Γαρίτσας - Ανεμομύλου» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

23. Έγκριση χορηγήσεως 8ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές οδούς των Δ.Ε. Φαιάκων και Θιναλίων του Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

24. Αποδοχή της Γ’ Φάσης της μελέτης «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καρδόνας).

25. Έγκριση εκκίνησης των διαδικασιών εκμίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας λόγω λήξης του υπάρχοντος συμβολαίου μίσθωσης (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος – Ηρακλής Σκούρτης).

26. Έγκριση εκκίνησης των διαδικασιών για τη μεταστέγαση των Κοινωνικών Δομών Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: «Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και «Κοινωνικό Φαρμακείο(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος – Ηρακλής Σκούρτης).

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: bit.ly/3hdRFnR).