Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3ωρες στάσεις εργασίας στις 17 Απριλίου προκήρυξε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ
09 Απριλίου 2024 / 09:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 8 μ.μ. – 10 μ.μ. για τα εσπερινά σχολεία και καλεί την ΟΛΜΕ να κηρύξει 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας, ώστε να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία, για να απεργήσουν όλοι μαζι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. 

Τα αιτήματά τους:

- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

-  Άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

-  Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

-  Μείωση των μαθητών στις τάξεις.

-  Εξασφάλιση σύγχρονών και ασφαλών σχολείων.

-  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών μας.

-  Θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

 

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ όμως δεν τα βλέπει όλα αυτά. Με μια απόφαση – ντροπή για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχη αυτής της ΓΣΕΕ, η οποία προσπέρασε την 28η Φλεβάρη κι αποφάσισε απεργία στις 17 Απρίλη, έτσι και η ΑΔΕΔΥ αγνόησε τις εκατοντάδες αποφάσεις που υπάρχουν, ώστε να γίνει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ Απεργία κι αποφάσισε να την πραγματοποιήσει στις… 21 Μαΐου προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. Μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, δεκάδες σωματεία ήδη έχουν αποφασίσει απεργία στις 17 Απρίλη. Αυτές τις αποφάσεις μετέφεραν στην ολομέλεια προέδρων 47 ΕΛΜΕ, ενώ πάνω από 60 Σύλλογοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήρθαν με αντίστοιχη απόφαση στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τη μαζικότατη απεργία στις 28 Φλεβάρη, από τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν από τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μια σειρά από μέτωπα, από την καθολική απαίτηση του λαού μας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, βρήκε ανέλπιστη «χείρα βοηθείας» από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, τα οποία διασπούν τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων και προσπαθούν να τη βγάλουν από τα αδιέξοδα.

Κόντρα σε αυτήν την εξέλιξη η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στις 17 Απριλίου, από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 8 μ.μ. – 10 μ.μ. για τα εσπερινά σχολεία και καλεί την ΟΛΜΕ να προκηρύξει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου η 17η Απρίλη να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία!

Απαντάμε συλλογικά σε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στέλνει στα δικαστήρια το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση» και στο κατηγοριοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σχολείο της αξιολόγησης, την ίδια ώρα που επιχειρούν να «μπαζώσουν» το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει κόκκαλα», την ώρα που με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής της υποχρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις η δημόσια υγεία καταρρέει και ιδιωτικοποιείται,.

Απεργούμε και βγαίνουμε ξανά όλοι και όλες στον δρόμο!

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχή στην απεργία!  Με γενικές συνελεύσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, προετοιμάζουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds. Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

Δεν περνούν πια τα κυβερνητικά παραμύθια για τις δήθεν “αντοχές της οικονομίας”. 70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και ουσιαστικά απολαμβάνουν, σε αντίθεση με εμάς, φοροασυλία! Ως εδώ!