Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνια Νησιά: Τρία πρόσωπα θα διεκδικήσουν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (video)

ΣΥΡΙΖΑ
10 Απριλίου 2024 / 14:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Προκριματικές εκλογές την Κυριακή - Παρουσιάστηκαν από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ οι τρεις υποψήφιοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους τρεις υποψηφίους των προκριματικών εκλογών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την συμμετοχή στη λίστα των ευρωεκλογών, παρουσίασε σήμερα ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Μωραΐτης.

Πρόκειται για τους:

- Χαράλαμπο Αραβαντινό – Σιμωνέτο από την Κεφαλονιά, φοιτητή μεταπτυχιακού – ιδιοκτήτη μικρομεσαίας επιχείρησης

- Ελένη Γραμμένου από την Κέρκυρα, ελεύθερη επαγγελματία

- Αθανάσιο Τεμπονέρα, από την Κέρκυρα, ιδιωτικό υπάλληλο

Η διαδικασία

Οι εκλογές θα γίνουν την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου. Ξεκινούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Θα γίνουν με δύο τρόπους, και διαδικτυακά, για όσους το έχουν δηλώσει μέχρι 7 Απριλίου, ενώ οι υπόλοιπο θα ψηφίσουν σε κάλπες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, οι κάλπες θα στηθούν σε επτά σημεία:

- Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αχαράβης

- Στην πόλης της Κέρκυρας θα στηθούν δύο κάλπες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειαρκές εΕνότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία).

- Στα Βραγκανιώτικα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου 

- Στα γραφεία του κόμματος στους Αργυράδες

- Στα γραφεία του κόμματος στη Λευκίμμης στην πλατεία των Αγίων Πάντων

- Στους Παξούς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Συντονιστής της Νομαριακής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας επεσήμανε:

«Όσοι θα ψηφίσουν έχουν το δικαίωμα να βάλουν ένα σταυρό από τους τρεις υποψηφίους και αυτός που θα εκλεγεί θα συμμετέχει τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μέχρι και την Κυριακή  είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη το κόμματος. Εκτός από αυτούς, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και απλοί φίλοι, ψηφοφόροι του κόμματος, χωρίς την υποχρέωση να γίνουν μέλη. Όσοι δηλαδή δείχνουν ενδιαφέρον για το συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και τους παρακινεί αυτή η καινοτόμα διαδικασία και θέλουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των υποψηφίων. 

Οι φίλοι του κόμματος δεν είναι σε κάποιο χωριστό μητρώο. Θα συμπληρώσουν μια φόρμα «φίλος του κόμματος» με τα στοιχεία τους και με κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας».

Με 2 ευρώ

Όλοι όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν, είτε μέλη, είτε φίλοι του κόμματος καταβάλλουν έναν αντίτιμο 2 ευρώ που είναι το δικαίωμα συμμετοχής.

Οι νομαρχιακές επιτροπές κάθε Περιφερειακής Ενότητας θα συλλέγουν από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές τα αποτελέσματα της κάλπης, τα οποία θα προστεθούν στα αποτελέσματα της ψηφιακής διαδικασίας.    

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.