Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση επί χάρτου της Πυροσβεστικής «Πυρσός 2024» (photos)

Πυροσβεστική
25 Απριλίου 2024 / 10:46
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Με σενάριο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς με κλιμακούμενη εξέλιξη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ετήσια άσκηση επί χάρτου «Πυρσός» 2024 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/04 στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας.

Το σενάριο της άσκησης

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νίκος Κόλλας ανέλαβε να παρουσιάσει το σχέδιο σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης που ήταν η αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς με κλιμακούμενη εξέλιξη. Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επιφορτισμένοι με τη δασοπυρόσβεση (Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΤΑ, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, εθελοντικές ομάδες της ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας κ.α.).

Αντικειμενικός σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας και συντονισμού των δράσεων μεταξύ των φορέων, αλλά και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων/ επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.