Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Πουλημένος συναντήθηκαν στο Σαν Τζιάκομο (photos - video)

Στέφανος Κασσελάκης
03 Μαΐου 2024 / 13:56
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δύο ....Στέφανοι συναντήθηκαν σήμερα, Μεγ. Παρασκευή, στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, στο πλαίσιο της γνωριμίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις αυτοδιοικητικές Αρχές.

Η συνωνυμία τους μάλιστα στάθηκε και αφορμή για πρόσκληση στον Στέφανο Πουλημένο να συναντηθούν ξανά στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα της κοινής ονομαστικής τους εορτής.

Μετά από μια μικρή ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας του δώρισε το βιβλίο «Κέρκυρα» του Γιάννη Πιέρρη, καθώς και ένα αναμνηστικό με το σύμβολο του νησιού που είναι η απήδαλος ναυς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαριστώντας τον, ανέφερε ότι η μεν «απήδαλος ναυς» θα τοποθετηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ το βιβλίο προορίζεται για το σπίτι στις Σπέτσες, ώστε να παροτρύνει τους επισκέπτες να επισκεφθούν το νησί των Φαιάκων.

Ο Δήμαρχος έκανε μια μικρή αναφορά στο τελετουργικό και τα έθιμα του Πάσχα, που έχουν βυζαντινές ρίζες καθώς το νησί δεν γνώρισε Οθωμανικό ζυγό, ενώ ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι  η Κέρκυρα θα μπορούσε να μην είναι μονοκαλλιέργεια τουρισμού αλλά κέντρο αποκέντρωσης, με έμφαση στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.