Τετάρτη 05.11.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία και στην Υγεία, αύριο Πέμπτη 6/11

Από παλαιότερη κινητοποίηση. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
05 Nov 2025 / 09:56

Ζητείται η στήριξη του κερκυραϊκού λαού γιατί είναι επιτακτική ανάγκη οι υπηρεσίες υγείας να ανταποκρίνονται στις πραγματικές διευρυμένες ανάγκες της κοινωνίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανακοίνωσή του το ενιαίο σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο και τον ψυχιατρικό Τομέα, αναφέρεται μεταξύ των άλλων: «... Δεν θα παρακολουθούμε παθητικά, τμήματα, κλινικές, δομές να λειτουργούν οριακά, ένας να έρχεται και δύο να φεύγουν, ενώ από τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά αφού πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν αρκετοί συνάδελφοι μας.

Την Πέμπτη απεργούμε, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με άλλους εργαζόμενους, ζητώντας και τη στήριξη του κερκυραϊκού λαού γιατί είναι επιτακτική ανάγκη οι υπηρεσίες υγείας να ανταποκρίνονται στις πραγματικές διευρυμένες ανάγκες της κοινωνίας! Να λαμβάνουν υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής μας, την επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού, την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Διεκδικούμε :

·         Αύξηση 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·         Διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και επέκτασή τους και σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Ένταξη στα ΒΑΕ.

·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι γιατί καλύπτουν πάγιες, κρίσιμες και επιτατικές ανάγκες. Έξω οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία.

·         Μόνιμες προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες γιατρών, νοσηλευτών, μαιών, παραϊατρικού, διοικητικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

·         Παροχή κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή υγειονομικού προσωπικού στην Κέρκυρα

·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών».