Σταθερά ψηλά οι τροχονομικές παραβάσεις στα Ιόνια
228 στην Κέρκυρα, -148- στη Ζάκυνθο, -126- στην Κεφαλονιά και -96- στη Λευκάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ). Συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλονιάς για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.
Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα (18-01-2026 έως την 24-01-2026), διενεργήθηκαν -2.197- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων, βεβαιώθηκαν -598- παραβάσεις (-228- στην Κέρκυρα, -148- στη Ζάκυνθο, -126- στην Κεφαλονιά και -96- στη Λευκάδα) και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
-77- για υπερβολική ταχύτητα,
-57- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
-29- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
-26- για ΚΤΕΟ,
-22- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-10- για ασφαλιστήριο συμβόλαιο,
-10- για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
-8- για χρήση τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
-7- για αντικανονικούς ελιγμούς,
-6- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και
-346- άλλες παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.


