Μπιάγκης: Εκπαιδευτικά κενά και «αλχημείες» στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου
Χωρίς δάσκαλο παραμένουν βασικές τάξεις και υποστηρικτικές δομές, με τους εκπαιδευτικούς να μετακινούνται διαρκώς για να καλύψουν κενά με εσωτερικές «αλχημείες».

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Με αναφορά του στην Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης, φέρνει στη Βουλή το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης του 4ου Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης - Νεοχωρίου προσυπογράφοντας τις ανησυχίες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.
Τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας στον Νομό δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί παρότι διανύουμε την περίοδο του Τριωδίου και παρά τις κατά καιρούς επισκέψεις της Υπουργού στο νησί, τα χαμόγελα, τις χειραψίες και τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης – Νεοχωρίου, όπου τα προβλήματα υποστελέχωσης είναι οξυμένα παρά τις άνωθεν διαβεβαιώσεις. Χωρίς δάσκαλο παραμένουν βασικές τάξεις και υποστηρικτικές δομές, με τους εκπαιδευτικούς να μετακινούνται διαρκώς για να καλύψουν κενά με εσωτερικές «αλχημείες».
Σοβαρά είναι και τα προβλήματα που εξακολουθούν να παρατηρούνται και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα εξαιτίας των ακάλυπτων εκπαιδευτικών κενών και των συνεχών αλλαγών στις τοποθετήσεις και τις αναθέσεις μαθημάτων. Τα προβλήματα, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, εντοπίζονται κυρίως σε βασικές ειδικότητες των ΕΠΑΛ, αλλά και στην «Παράλληλη Στήριξη» και στα «Τμήματα Ένταξης», τα οποία –παρά τις σχετικές εγκρίσεις– σε μεγάλο βαθμό δεν λειτουργούν κανονικά, με αποτέλεσμα, μαθητές να χάνουν εβδομαδιαία δεκάδες ώρες μαθημάτων, ακόμη και σε τάξεις εξετάσεων, όπως η Γ΄ Λυκείου.
ΦΩΤΟ@PIXABAY
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.


