Πέμπτη 27.08.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Γιώργο Χονδρογιάννη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ@ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
27 Αυγούστου 2026 / 15:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Επιμελητήριο Κέρκυρας, Εμπορικός Σύλλογος, Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, Οι Φίλοι του Ιωάννη Καποδίστρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πρόεδρος, τα μέλη της ΔΕ, τα μέλη του ΔΣ και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη  για την απώλεια του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Χονδρογιάννη Γεώργιου, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και αφοσίωση τον Επιμελητηριακό Θεσμό και την επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας από το 2006 έως το 2024.

Η πολύχρονη προσφορά του, η διαρκής παρουσία και συμβολή του στην προώθηση των συμφερόντων των επιχειρήσεων και η ενεργός του συμμετοχή στα ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας αφήνουν σημαντικό αποτύπωμα στην πορεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά του εκλιπόντος πρώην Προέδρου, αποφασίζει:

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Να διατεθεί το ποσό των 300,00 ευρώ ως δωρεά σε ίδρυμα της επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

Να παραστούν μέλη της Διοίκησης και προσωπικό στην τελετή.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στους χώρους του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

 

Η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και αφοσίωση τον τόπο μας.

Ο Γιώργος Χονδρογιάννης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της κερκυραϊκής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εργάστηκε ακούραστα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης του νησιού. Παράλληλα, από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση του λιμανιού και στη στήριξη της τουριστικής και οικονομικής προοπτικής της Κέρκυρας.

Η πολύχρονη παρουσία του στα κοινά χαρακτηρίστηκε από εργατικότητα, υπευθυνότητα, μετριοπάθεια και διάθεση προσφοράς. Άφησε πίσω του ένα σημαντικό έργο και μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ενώ κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση συνεργατών, φίλων και συμπολιτών του.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και σε όλους όσοι είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
 
Ο Πρόεδρος Ιωάννης Αλέγρης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας εκφράζουν την  θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη , τέως Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας , ο οποίος άφησε το δικό του αποτύπωμα στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της Κέρκυρας . 
Με σεβασμό εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του . 
 

Οι Φίλοι του Ιωάννη Καποδίστρια

Με βαθύτατη συγκίνηση και λύπη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» αποχαιρετά το ιδρυτικό του μέλος, Γεώργιο Χονδρογιάννη, οικονομολόγο και επί τρεις φορές εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κερκύρας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή , 26 Αυγούστου 2026.

Ο Γεώργιος Χονδρογιάννης υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και αφοσίωση τον επιμελητηριακό θεσμό, την επιχειρηματικότητα και την Κέρκυρα. Με τη δράση του συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάδειξη των ζητημάτων της νησιωτικότητας και της ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κατά την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή και η προσφορά του θα αποτελεί παρακαταθήκη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εμφανίσεις: 283
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.