Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tango Show και μιλόνγκα από το Corfu Tango Club

Tango Show
06 Μαρτίου 2018 / 15:14

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Ariti στο Κανόνι, στις 21.30

Το αργεντίνικο τάνγκο είναι ο χορός του πάθους!
Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Ariti στο Κανόνι, στις 21.30,
Tango Show και μιλόνγκα, από δύο καταξιωμένους  και σπουδαίους δάσκαλους του tango, τη Γεωργία Πρoίσκου και το Λουκά Μπαλόκα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, μυημένους και μη.
Είσοδος 5 ευρώ -  Λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τάνγκο Κέρκυρας - Corfu Tango Club
Μην το χάσετε!
 
Λίγα λόγια για την Γεωργία Πρoίσκου – και τον Λουκά Μπαλόκα

Πήγαν στο πρώτο τους μάθημα αργεντίνικου τάνγκο το 2000. Από τότε έως και σήμερα η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με το χορό αυτό. Δουλέψανε συστηματικά με κάποιους από τους σημαντικότερους δασκάλους του χώρου και η παραμονή τους στο Buenos Aires για μια μακρά περίοδο καθόρισε τη χορευτική τους κουλτούρα, ταυτότητα και εξέλιξη.
Έπειτα από πολλά χρόνια εξάσκησης και διερεύνησης στον αυτοσχεδιασμό και τη χορογραφία, αναπτύξανε το προσωπικό τους στυλ. Ο χορός τους χαρακτηρίζεται από μουσικότητα, ταχύτητα, μεταβολές στη δυναμική της κίνησης και έντονα δραματικά στοιχεία. Πάντοτε τους γοήτευε ο πειραματισμός, ενώ αγαπάνε να συνδυάζουν παραδοσιακές και σύγχρονες φόρμες.
Η διδασκαλία τους βασίζεται στην κατανόηση των βασικών χορευτικών στοιχείων και επιδιώκουνε πάντα να παρέχουν στους μαθητές μας τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία του δικού τους χορού, μέσω μιας διασκεδαστικής μεθόδου. Δίνουν έμφαση όχι μόνο στην τεχνική αλλά επιπλέον βοηθάνε τους μαθητές να κατανοήσουν τη γενικότερη φιλοσοφία και κουλτούρα του αργεντίνικου τάνγκο.
Όντας από τα πρώτα ζευγάρια στο χώρο, έχουν συμβάλει στη διάδοση και την εξέλιξη της ελληνικής σκηνής τάνγκο μέσα από τη δημιουργία χορευτών και δασκάλων, τη συμμετοχή και τη διοργάνωση παραστάσεων, σεμιναρίων και χορευτικών βραδιών (milonga).