Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να δεσμευτούν δημόσια όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
19 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:18

Ανοιχτή Δημόσια Επιστολή για το Βίδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αλλαγή της φυσιογνωμίας του Βίδο τα τελευταία χρόνια, η κατάργηση των κατασκηνώσεων, ο αποκλεισμός του νησιού με το καϊκι να μη λειτουργεί ή να υπολειτουργεί, ο έμμεσος αποκλεισμός της κερκυραϊκής κοινωνίας από το νησί σε μια λογική “Privateisland” μας έκαναν και μας κάνουν να ανησυχούμε και να αντιδρούμε σε όλες τις πρακτικές που υποβαθμίζουν τα κεκτημένα της κοινωνίας μας και σκοτεινίαζουν την έννοια του δημόσιου χώρου. Η ίδρυση του συλλόγου “Οι φίλοι του Βίδο” έχει σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού, καθώς και την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης αλλά και την προστασία του δικαιώματος όλων των πολιτών στην επισκεψιμότητα εκεί, ως πτυχή της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της εγκατάλειψης και απαξίωσης του νησιού από την παρούσα δημοτική αρχή. Την περίοδο Υδραίου χαρακτηρίζει ο εμπαιγμός στην κερκυραϊκή κοινωνία, αφού είναι πολλές οι εξαγγελίες ανάπτυξης και ανάδειξης του νησιού που όλες έμειναν κενό γράμμα. Πολλές επίσης και οι διαχειριστικές ευθύνες της Δημάρχου, αφού η νησίδα πάσχει από πολλές βασικές υποδομές (κατεστραμμένα κτίρια κατασκηνώσεων, τουαλέτες, νερό κλπ).

Η νησίδα Βίδο αποτελεί μέρος του ιστού της πόλης με τεράστια ιστορική αξία αλλά και με μοναδική περιβαλλοντική ταυτότητα λόγω του μικροκλίματος και της ιδιαίτερης πανίδας που έχει. Οι μελέτες και οι προσπάθειες προηγουμένων δημοτικών αρχών οφείλουν να επικαιροποιηθούν και το σπουδαίο νησί Βίδο να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει προς όφελος των πολιτών της Κέρκυρας, των φίλων και επισκεπτών του νησιού μας αλλά και συνολικά της ιστορίας του τόπου.

Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι να ακουστούν και να δεσμευτούν δημόσια όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τους συνδυασμούς τους ώστε να καταστεί ξεκάθαρο στην τοπική κοινωνία οι προθέσεις όλων ως προς το Βίδο. Θεωρώ ο προεκλογικός χρόνος είναι ο σωστός ώστε να ακούσουμε την απαραίτητη κριτική προς την δημοτική αρχή, αλλά και τις θέσεις και προτάσεις όλων προς την ανάδειξη και αξιοποίηση του νησιού.

Κωστής Παυλίδης

Γραμματέας Συλλόγου, Οι φίλοι του Βίδο