Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις Μητρ. Νεκτάριου στις φυλακές Κέρκυρας, σε γηροκομεία και στο Νοσοκομείο (photos)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
24 Δεκεμβρίου 2023 / 16:23
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους εκείνους οι οποίοι συνδράμουν το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, επισκέφθηκε τα ιδρύματα της πόλης της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα:

Επισκέφθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών, όπου προσέφερε δώρα σε όλους τους κρατουμένους.

Ακόμη, βρέθηκε στα γηροκομεία, καθώς και τον οίκο ευγηρίας των καθολικών, όπου και είχε γόνιμο διάλογο.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου με την συνεργασία της Διοικήτριας Αδαμαντίας Εγγλεζοπούλου, περιήλθε τους θαλάμους των ασθενών, προσφέροντας γλυκίσματα και ευχετήριες κάρτες.

Τον Σεβασμιότατο συνόδευε χορωδία παιδιών της κατηχητικής κίνησης της ενορίας Αγίων Πάντων Νησακίου, η οποία έψαλε τα κάλαντα, μεταφέροντας το κλίμα των Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο.

Τα τέσσερα κοινωνικά παντοπωλεία μοίρασαν άνω των 500 δεμάτων τρόφιμα, την γαλοπούλα, κρέας, τυροκομικά, και όλα τα απαραίτητα προκειμένου κανένας άνθρωπος να μη στερηθεί αυτή την ημέρα της πνευματικής και της υλικής ευωχίας.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους εκείνους οι οποίοι συνδράμουν το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, με πρωτοπόρο την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπεδίου, και τον καθηγούμενον αυτής αρχιμ. Εφραίμ.

ΦΩΤΟ@Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.