Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να διατηρήσει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή»

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
27 Ιανουαρίου 2024 / 12:48

"Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια και να διδάξουμε τις νέες γενιές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι παρόμοιες φρικαλεότητες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). «Η σημερινή ημέρα τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος αποτελεί υπενθύμιση της εκτεταμένης, συστηματικής και βάναυσης εξόντωσης εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων από τους Ναζί, σε μία από τις σκοτεινότερες περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ογδόντα σχεδόν χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, οι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές. Όσοι επέζησαν του Ολοκαυτώματος, αναγκάστηκαν να ζήσουν με το βάρος των αναμνήσεων των φρικτών συνθηκών ζωής, με την αδιανόητη κακοποίηση, την αφαίρεση της αξιοπρέπειας και την εξόντωση να συνιστούν τότε την καθημερινή πραγματικότητα.

Η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να διατηρήσει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή.

Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια και να διδάξουμε τις νέες γενιές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι παρόμοιες φρικαλεότητες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Καταδικάζουμε το μίσος και τις διακρίσεις και ελπίζουμε σε έναν κόσμο, όπου θα κυριαρχούν οι αξίες της ανθρωπιάς, της σεβαστής συνύπαρξης και της δικαιοσύνης».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ