Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κέρκυρας στο 4ο Γενικό Λύκειο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
07 Απριλίου 2024 / 14:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το θέμα της διάλεξης θα είναι «Γεωμετρική σκέψη ξανά! Γίνεται;»

Διάλεξη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κέρκυρας με θέμα «Γεωμετρική σκέψη ξανά! Γίνεται;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει την Τετάρτη 10/04 στις 20:00 στο 4ο Γενικό Λύκειο διάλεξη με θέμα: «Γεωμετρική σκέψη ξανά! Γίνεται;»

Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Ρίζος.

Μια μελέτη και μια πρόταση με αφορμή ένα θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (παλαιό).

Η εισήγηση ασχολείται στο πρώτο μέρος με την ανάδειξη μιας παρενέργειας που προκαλεί η υποβάθμιση του ρόλου της Γεωμετρίας στα σχολικά Μαθηματικά, μέσω της μελέτης της περίπτωσης που ανέκυψε με τη λανθασμένη διατύπωση του θέματος Γ (παλαιού τύπου) των Μαθηματικών στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Διατυπώνεται μια πρόταση για τη διδακτική αξιοποίηση του θέματος. Κατόπιν, στο δεύτερο μέρος δίνονται στοιχεία για την ιστορική διαδρομή του θέματος αυτού. Στο τρίτο μέρος δίνεται μια μελέτη του γενικευμένου προβλήματος της εγγραφής του τριγώνου με το μέγιστο εμβαδόν σε δοσμένο κύκλο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.