Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας στην Κέρκυρα – Στη μνήμη της Άννας Μουζακίτη

ΑΝΝΑ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
03 Μαΐου 2025
/ 17:03
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Η κορυφαία στιγμή ήταν η τιμητική βράβευση της αείμνηστης Ογκολόγου Άννας Μουζακίτη, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι, νικημένη από τον ίδιο τον καρκίνο που υπηρέτησε με αυταπάρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 2 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία, η Κέρκυρα υποδέχθηκε με τιμή και συγκίνηση το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο «Σύγχρονες Συνθέσεις στην Ογκολογία», μια σημαντική διοργάνωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Πολιτείας και των Διοργανωτών, ενώ η κορυφαία στιγμή ήταν η τιμητική βράβευση της αείμνηστης Ογκολόγου Άννας Μουζακίτη, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι, νικημένη από τον ίδιο τον καρκίνο που υπηρέτησε με αυταπάρνηση. Το βραβείο παρέλαβε ο σύζυγός της, κ. Δημήτρης Δαφνής, Αγγειοχειρουργός και Αντιπρόεδρος του Σ.Ι.Ε.Κ.

Μου δόθηκε η τιμή να παραβρεθώ στο Συνέδριο με διπλή ιδιότητα: Ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής "Άννα Μουζακίτη", που υλοποιείται στον Δήμο μας, αλλά και ως παιδική της φίλη.

Μέσα από τον σύντομο χαιρετισμό μου, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τη σημασία και την απήχηση του προγράμματος, που συνεχίζει να προσφέρει στους πολίτες υπηρεσίες πρόληψης και ευαισθητοποίησης στον τομέα της υγείας — ένα έργο που φέρει το όνομά της και τη φιλοσοφία της.
Ας μην ξεχνάμε ότι, μετά τον θάνατό της, κινδύνευσε άμεσα η λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Όμως χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργου Μαχειμάρη, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Σ.Ι.Ε.Κ. των βουλευτών Κέρκυρας και άλλων φορέων, η μονάδα παρέμεινε ανοιχτή, και σήμερα συνεχίζει το έργο της με τον Ογκολόγο κ. Νικόλαο Καποδίστρια.
Η Κέρκυρα έχει κάνει μεγάλα βήματα από τότε. Και η πραγματοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας στο νησί μας, μια ιδέα που ξεκίνησε από την ίδια την Άννα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι το έργο και το όραμά της συνεχίζονται — και θα συνεχίζονται.
Η μνήμη της Άννας είναι φως. Και η Κέρκυρα δεν ξεχνά.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.