Τρίτη 05.08.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Υπό έλεγχο» η φωτιά ανάμεσα στην Πυροσβεστική και τους εθελοντές

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
05 Αυγούστου 2025 / 13:01
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

"Στον αγώνα για την πυρασφάλεια του νομού «δεν περισσεύει κανείς», αρκεί η βοήθεια να παρέχεται «εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος".

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Δευτέρα 4 Αυγούστου. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, κ. Νίκος Κόλλας, συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Λέσχης ΑΛΜΚΕ, παρουσία και του Προέδρου με τον Γραμματέα της Ένωσης Πυροσβεστών Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κόλλα, η συζήτηση ήταν «εποικοδομητική και ειλικρινής». Τόνισε ότι στον αγώνα για την πυρασφάλεια του νομού «δεν περισσεύει κανείς», αρκεί η βοήθεια να παρέχεται «εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος». Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Λέσχης, χαρακτηρίζοντας την επιτήρηση με κιάλια ως «ευπρόσδεκτη και πολύ σημαντική».

Από την πλευρά της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Κέρκυρας, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση με τίτλο «Θετική Εξέλιξη στη Σχέση Πυροσβεστικής και Λέσχης Μοτοσυκλέτας». Η ομάδα δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενη» που «επικράτησε η λογική και το κοινό συμφέρον». Τονίστηκε ότι η συνεργασία γίνεται εφικτή όταν οι ρόλοι και οι προθέσεις είναι κατανοητές, και ότι «δεν ήταν αδιανόητο» να πιστεύει κανείς πως η Πυροσβεστική επιθυμεί τη βοήθεια των πολιτών, εφόσον αυτή είναι καλοπροαίρετη και μέσα στα πλαίσια των κανονισμών.

Η ανακοίνωση κατέληξε με την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες δράσεις στο μέλλον, καθώς «όλοι μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά, ο καθένας από τη θέση του».

ΦΩΤΟ@mononews.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.