Πέμπτη 13.11.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διασυλλογικός αγώνας Ιστιοπλοΐας «Νίκος Πρέσσας»

ΦΩΤΟ@ΝΑΟΚ
ΝΑΟΚ
12 Nov 2025 / 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ιστιοπλοϊκός αγώνας Open το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη μνήμη του Νίκου Πρέσσα, μιας ιστορικής και εμβληματικής μορφής του ΝΑΟΚ και της κερκυραϊκής ιστιοπλοΐας θα γίνει και φέτος ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας Open το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει παλαιότερη ανακοίνωση του ΝΑΟΚ:

«Ο Νίκος Πρέσσας ήταν από τους πρωτοπόρους του αθλήματος στο νησί, ήταν αυτός που, καθοδήγησε και ανάπτυξε την ψυχαγωγική και αγωνιστική Ιστιοπλοΐα. Συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση και στην κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ομίλου και βέβαια του χώρου που ακόμη και σήμερα λειτουργεί το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεων σημειώνουμε το λειτουργικό και αισθητικό λεμβαρχείο με την τσιμεντένια πλατφόρμα για την καθέλκυση των σκαφών, τον κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στη νότια πλευρά του Ομίλου και στην αρχή του σημερινού κυματοθραύστη καθώς και τη δωρεάν παροχή πανάκριβων και δυσεύρετων για την εποχή εξαρτημάτων. Μαζί με τον Κ. Παυλογιάννη επηρέασαν την κατασκευή του κυματοθραύστη με τη σημερινή του εικόνα, ενώ κυριολεκτικά με τα χέρια του έφτιαξε την τσιμεντένια πλατφόρμα από την οποία τώρα γίνεται η καθέλκυση των κωπηλατικών λέμβων και χρησιμοποιείται ως παραλία των λουόμενων.

Ο Νίκος Πρέσσας καθόρισε με το έργο του την ιστορία του ΝΑΟΚ και για το λόγο αυτό αποτελεί πάντοτε αναφορά στη μνήμη και στο δημόσιο λόγο μας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.