Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαιρετική παρουσία του Π.Κ. Κέρκυρας στη Θεσσαλονίκη

Ακαδημίες ποδοσφαίρου
17 Μαΐου 2017 / 20:17
Σπύρος Πίκουλας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των ακαδημιών σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού είναι προς όφελος των παιδιών και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,

όπως βέβαια και η συνεργασία με τις μεγάλες ομάδες της χώρας, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που συνεργάζονται κάποιες από τις ακαδημίες του νησιού μας. Με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε συνεργασία η Ολυμπιάδα Καρουσάδων και τα γήπεδο έχει μετατραπεί για τις ανάγκες της ακαδημίας σαν προπονητικό κέντρο και εκεί δεκάδες παιδιά κάτω από τις οδηγίες του προπονητή  Δημήτρη Κουρσάρη και των συνεργατών του διδάσκουν ποδόσφαιρο στα παιδιά, με τον Χρήστο Μπαντούνο να είναι ο υπεύθυνος, ο συντονιστής και η ψυχή των ακαδημιών, έχοντας τη συμπαράσταση του Δ.Σ. της Ολυμπιάδας. Παράλληλα και άλλες ακαδημίες όταν η ομάδα χρειάζεται να πάει να λάβει μέρος σε τουρνουά εκτός Κέρκυρας, στέλνουν παιδιά για να βοηθήσουν και να βοηθηθούν, αφού οι σκάουτ του ΠΑΟΚ παρακολουθούν τους αγώνες και επιλέγουν κάποια που πηγαίνουν σε προπονητικά καμπ του ΠΑΟΚ, ή εντάσσονται στις ακαδημίες του και στη συνέχεια αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομής της Σούπερ Λίγκας Κ15 κλπ. 
Στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσημβρία, έγινε το 3ο τουρνουά προπονητικών κέντρων, με τη συμμετοχή όλων  κέντρων του ΠΑΟΚ ανά την Ελλάδα και φυσικά της Κέρκυρας που εδρεύει στις Καρουσάδες. Ήταν εκεί από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Αθήνα, Διδυμότειχο, Ρέθυμνο και  Ρόδο με αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2004 - 2007.
Το Προπονητικό κέντρο Κέρκυρας συμμετείχε με 3 ομάδες (2004, 2005,2006,2007) και συνολικά 27 αθλητές. Οι ομάδες του νησιού μας έδωσαν συνολικά 24 αγώνες με τελικό απολογισμό   (12 νίκες--5 ισοπαλίες--7 ήττες),που είχε σαν αποτέλεσμα  την κατάκτηση της 1ης θέσης τόσο από την ομάδα 2005+2006, όσο και από την ομάδα του 2007 (που ήταν αήττητη) και βεβαίως παρά τις πολλές απουσίες μια πολύ ελπιδοφόρα παρουσία είχε η ομάδα του  2004.
Το προπονητικό κέντρο εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση που αναφέρει:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους  υπευθύνους του ΠΑΟΚ για την όλη διοργάνωση, που κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο, και που με την παρουσία τους μας βοήθησαν σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε.
Επίσης να απονείμουμε το σεβασμό μας σε όλους τους υπευθύνους, τους προπονητές και φυσικά τους αθλητές των υπολοίπων Προπονητικών Κέντρων. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους γονείς-συνοδούς των αθλητών μας για την συνεργασία που είχαμε και που μας βοήθησαν  να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες ενός τέτοιου ταξιδιού.
Ακόμη να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους καθώς και τους προπονητές όλων των ακαδημιών που τροφοδοτούν με αθλητές το Π.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ  γιατί ένα μεγάλο μέρος του  έργου που γίνεται ,ανήκει και σε αυτούς. Μα πάνω από όλα ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές μας  που με την παρουσία τους δικαίωσαν  τους εαυτούς τους και τους προπονητές τους».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια