Πέμπτη 25.06.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Σπύρο Παλαιοχωρίτη στον πάγκο συνεχίζει η Αναγέννηση Περιβολίου

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΟΛΙ
24 Ιουνίου 2026 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μετά την περσινή δύσκολη μάχη για την επιβίωση στην Α΄ ΕΠΣ Κέρκυρας, η Αναγέννηση Περιβολίου επιχειρεί να βάλει πιο γερές βάσεις για τη νέα σεζόν. Η παραμονή του έμπειρου Σπύρου Παλαιοχωρίτη στην τεχνική ηγεσία αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση του σχεδιασμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αφήνοντας πίσω μια ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική χρονιά, η Αναγέννηση Περιβολίου ξεκίνησε τον σχεδιασμό της για τη νέα περίοδο, ανακοινώνοντας την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Σπύρο Παλαιοχωρίτη, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Κέρκυρας 2026-27.

Η περσινή σεζόν μόνο εύκολη δεν ήταν για τον ιστορικό σύλλογο του νότου. Λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος Γιώργος Κουλούρης, μαζί με λίγους συνεργάτες του, ανέλαβαν την ευθύνη να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε ουσιαστικά ούτε έτοιμο ρόστερ ούτε ολοκληρωμένος αγωνιστικός σχεδιασμός. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή της Αναγέννησης στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας αποτέλεσε από μόνη της μια δύσκολη αποστολή, με την ομάδα να καταφέρνει τελικά να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Η διοίκηση δεν επιθυμεί να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Από τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όποιον ενδιαφερόταν να αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου, δηλώνοντας ότι ήταν διατεθειμένος να παραδώσει τη σκυτάλη. Ελλείψει ενδιαφέροντος, αποφάσισε να συνεχίσει, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η ομάδα θα κινηθεί αυστηρά μέσα στις οικονομικές της δυνατότητες.

Σε μια εποχή που αρκετά σωματεία της Α' ΕΠΣΚ επενδύουν σημαντικά ποσά για τη δημιουργία ανταγωνιστικών συνόλων, η Αναγέννηση επιλέγει μια πιο συγκρατημένη πορεία, βασισμένη στον ρεαλισμό και τη σωστή οργάνωση.

Οι προϋποθέσεις, πάντως, εμφανίζονται καλύτερες από την περσινή χρονιά. Ο βασικός κορμός του ρόστερ διατηρείται και με στοχευμένες προσθήκες η ομάδα φιλοδοξεί να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστική.

Σημαντικό κομμάτι αυτού του σχεδιασμού αποτελεί η παραμονή του Σπύρου Παλαιοχωρίτη στην τεχνική ηγεσία. Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους προπονητές του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, με πολυετή παρουσία σε ομάδες της νότιας Κέρκυρας και ιδιαίτερα στην ΑΕ Λευκίμμης, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών με επιτυχία.

Η διοίκηση της Αναγέννησης, με την ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό για την αγωνιστική περίοδο 2026-27, επιβεβαιώνοντας ότι η συνέχεια και η σταθερότητα αποτελούν βασικούς άξονες του φετινού σχεδιασμού. Με πιο οργανωμένη αφετηρία από την περσινή, η ομάδα του Περιβολίου αισιοδοξεί ότι θα αφήσει πίσω της τις περιπέτειες της προηγούμενης χρονιάς και θα διεκδικήσει μια σαφώς πιο άνετη πορεία στο νέο πρωτάθλημα.

Εμφανίσεις: 594
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.