Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταχυδρομικώς φέτος τα μετάλλια του πρωταθλήματος Cheerleading (video - photos)

Πανελλήνιο Πρωτάθημα Cheerleading
28 Ιουλίου 2020 / 16:20

Ο κορονοϊός... έφερε την Πανελλήνια Ομοσπονδία στην Κέρκυρα για χάρη των «Σειρήνων του Βορρά»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cheerleading.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία καλείται να δώσει το «παρών» στους τόπους, όπου εδρεύουν τα σωματεία, που συμμετέχουν στη διοργάνωση.



Ως εκ τούτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία βρέθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου και στην Κέρκυρα προκειμένου να καταγράψει τις προσπάθειες των αθλητριών του σωματείου «Σειρήνες του Βοορά», στο οποίο την προπονητική καθοδήγηση έχει η Άννα Αποστολοπούλου, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Cheerleading.



Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 15 σωματεία απ' όλη τη χώρα.

Βάσει κανονισμού, η κάθε ομάδα εισέρχεται στο γήπεδο με ραντεβού και βιντεοσκοπείται για την αξιολόγηση της. Τα βίντεο στέλνονται σε διεθνή επιτροπή, η οποία θα τα κρίνει και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

Μεγαλύτερη δυσκολία αποτελεί η έλλειψη κοινού και χειροκροτήματος, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων. Παρόλα αυτά, αθλητές και αθλήτριες έμειναν ανεπηρέαστοι και παρέμειναν προσηλωμένοι στον αγωνιστικό τους στόχο.



Σε άλλη μία ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, οι χορογραφίες είναι ίδιες για όλους και προκαθορισμένες από την Ομοσπονδία με το δικαίωμα προσθήκης κάποιων στοιχείων στην αρχή και στο τέλος του εκάστοτε προγράμματος.

Στο πρωτάθλημα, δεν πήραν μέρος οι ομάδες της ακροβατικής λόγω της άμεσης επαφής που απαιτείται μεταξύ των διαγωνιζόμενων.

Τα αποτελέσματα φέτος θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας γύρω στις 3 - 4 Αυγούστου.

Στο πρωτάθλημα, παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, Χρυσούλα Τόμπρου.




Φωτογραφίες : Σταμάτης Καταπόδης
Βίντεο : Σπύρος Μυλωνίδης