Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχητική σιωπή στον ΑΟΚΚ

Super League 2
06 Αυγούστου 2020 / 18:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ώρα μηδέν ίσως για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, η 19η Αυγούστου που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της ΠΑΕ.

Είναι η ημερομηνία που όλοι περιμένουν ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και οι ομάδες της Super League 2 και Football League θα γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα παίζουν και κυρίως θα ξεκαθαρίσουν τους στόχους τους.
Ήδη οι μεταγραφικές κινήσεις από τις περισσότερες έχουν ξεκινήσει και για κάποιες και η προετοιμασία ενόψει του νέου πρωταθλήματος, άσχετα αν ενοποιηθούν ή θα γίνει ένα πρωτάθλημα όπως πέρσι με κάποιες αλλαγές. Αλλαγές που θα προκύψουν στον αριθμό των ομάδων κάθε κατηγορίας, αφού με δεδομένο ότι ανέβηκαν οκτώ ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, θα έχουμε συνολικά 34 ομάδες στις δυο αυτές κατηγορίες. Πέραν αυτού οι πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής ενωμένες σαν γροθιά έστειλαν το μήνυμα ότι αν δεν υπάρχει ενοποίηση των δυο κατηγοριών δεν πρόκειται να πάρουν μέρος. Πιέζουν για να πετύχουν ουσιαστικά «άνοδο» δυο κατηγοριών, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.
Όσον αφορά τον ΑΟΚΚ, αυτή τη στιγμή έχει βάλει λουκέτο, καθώς δεν κινείται απολύτως τίποτα. Ο μεγαλομέτοχος Λ. Γεωργακόπουλος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, χαρίζει τις μετοχές του (78%) και δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί με την ομάδα. Μένει μόνο κάποιος να αναλάβει, αλλά θα πρέπει να ξέρει την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα, να βάλει κάτω τα οικονομικά και να επενδύσει.
Υπάρχουν δυο περιπτώσεις για την ομάδα, να μείνει στη SL2 ή να υποβιβαστεί, με την πιο πιθανή να μείνει. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό και με δεδομένο ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν χρειάζονται 600-800 χιλιάδες ευρώ με στόχο την παραμονή. Και αν προσθέσουμε και τις 300.000€ από τα τηλεοπτικά πρέπει να βρεθούν άλλα 300 ως 500 χιλιάρικα επιπλέον.
Αυτή τη στιγμή ο ΑΟΚΚ έχει 4-5 Κερκυραίους από την Κ19 και τίποτα άλλο. Αν βρεθεί κάποιος να αναλάβει, θέλει 20 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας, με ενοίκια, συμβόλαια, μισθούς, ασφάλεια κλπ, που θα στοιχίσουν πάνω από 400.000€ συν προπονητικό τιμ, προετοιμασία, αγώνες εκτός έδρας, διαιτησίες, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, υπαλλήλους και ενοίκια, φτάνοντας εύκολα στο ποσό που αναφέραμε. Ποιος θα ρισκάρει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ; Άλλες εποχές η ΠΑΕ ήταν για προετοιμασία αυτή την εποχή, τώρα όχι απλά δεν κινείται φύλλο, αλλά είναι περισσότερο θολό από κάθε άλλη φορά το μέλλον της. Δύσκολες εποχές για την ΠΑΕ της Κέρκυρας, που δεν ξέρει 6/8 σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη σεζόν 2020-21.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια