Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν πήρε απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Γ΄ Εθνική
17 Μαρτίου 2021 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μετά την άδεια των λοιμωξιολόγων για επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις από την Τρίτη 16/3,

όλα έδειχναν να έχουν πάρει πλέον τον δρόμο τους. Όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την ίδια μέρα και ενώ όλοι περίμεναν τις νέες αποφάσεις, για τη νέα ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι αγώνες, με ποιον τρόπο θα γίνουν, ποια αιτήματα θα ικανοποιηθούν, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι αγώνες την Κυριακή 28 Μαρτίου, αλλά το  ενδιάμεσο lockdown που επιβλήθηκε, αναγκαστικά θα οδηγούσε σε αλλαγή ημερομηνίας τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Λογικά το πρωτάθλημα, αν ξεκινήσει, θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου, ενώ όσον αφορά την τροποποίηση της προκήρυξης υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε, με την 4η αγωνιστική, ενώ θα ολοκληρωθεί με το τέλος του πρώτου γύρου.

Παράλληλα, όλοι περίμεναν την Ε.Ε. της ΕΠΟ, να πάρει και κάποιες αποφάσεις για τα τοπικά πρωταθλήματα, αν και η πρόθεσή της ήταν να ρωτήσει πρώτα τις ΕΠΣ και ανάλογα με τις προτάσεις που θα είχε θα αποφάσιζε, αλλά ούτε για αυτά έγινε λόγος.

Πλέον σε νέο ΔΣ που θα γίνει τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί και το μέλλον της κατηγορίας και η προοπτική για επανέναρξη στις 4 Απριλίου, όπως έχει εισηγηθεί η επιτροπή Διοργανώσεων και ίσως γίνει κουβέντα και για τα τοπικά πρωταθλήματα, τα οποία μάλλον είναι απίθανο να συνεχιστούν.

Πρέπει να τονίσουμε ότι στις 27 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, οπότε λογικά θα υπάρχει νέα διοίκηση και δεν αποκλείεται τις αποφάσεις να τις πάρει η νέα ΕΕ που θα προκύψει. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση είναι άγνωστο αν μία έναρξη στις 4 Απριλίου θα είναι εφικτή και αν θα υπάρχει χρόνος να οριστούν και να συνεδριάσουν οι επιτροπές, καθώς και να ενημερωθούν τα σωματεία.

Υπάρχει μάλιστα και ανοιχτό παράθυρο για κάποια σωματεία που δείχνουν ενοχλημένα με τον παραλογισμό που επικρατεί, και αν θελήσουν μπορούν να αποσυρθούν χωρίς επιπλέον κυρώσεις, ακόμη και μία εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη, ασχέτως αν έχουν κάνει δήλωση συμμετοχής ως τις 3/3 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Κυριολεκτικά παίζεται το θέατρο του παραλόγου, καθώς δεν υπάρχει προγραμματισμός, με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και τα σωματεία δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει.

Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση είναι πως κανείς δεν μπορεί να κάνει τον οποιονδήποτε σχεδιασμό, αφού και να θέλει μια ομάδα να πάρει κάποιους παίκτες από τα τοπικά για ενίσχυση, στοχεύοντας να μείνει στην κατηγορία, το αβέβαιο και για τα τοπικά δυσκολεύει τέτοιες μετακινήσεις, ενώ και η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31/3.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια