Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με απόφαση του ΔΣ Νότιας Κέρκυρας το γήπεδο Αγ. Νικολάου στο «Φιλόδημος 2»

Κεραυνός Αγίου Νικολάου
19 Μαρτίου 2021 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κομβική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, για την απόφαση που θα έπαιρνε σχετικά με το αίτημα

της ένταξης του γηπέδου του Αγ. Νικολάου στο πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”.  Και αυτό γιατί είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει πριν τις 31/12/2020, υπήρχαν εγκεκριμένα 275.100€, με βάση τις ημερομηνίες είχε χαθεί.

Η ομάδα του Κεραυνού Αγ. Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και όλο το χωριό πάλεψε για να μπορέσει να δρομολογηθεί το έργο για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο και άλλα έργα σε αυτό.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 18/3 ομόφωνα δέχθηκε και ψήφισε θετικά την εισήγηση του Δημάρχου Κ. Λέσση, να τροποποιηθεί ο σχεδιασμός με τον οποίον είχε ψηφιστεί στις 23/12/2020 η ένταξη στο πρόγραμμα, τοποθέτησης ταρτάν στίβου στο γήπεδο της Λευκίμμης με κόστος 400.000€ και κατασκευής τεσσάρων πυλώνων ηλεκτροφωτισμού εθνικών προδιαγραφών στο γήπεδο του Πετριτή με κόστος 190.000€.

Με τη νέα ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ζητείται να μπει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» το ταρτάν του γηπέδου της Λευκίμμης, με προϋπολογισμό 325.000€ και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου με προϋπολογισμό 225.000€ (πλέον 50.000€ που έχουν πιστωθεί από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου).

Αυτό ικανοποίησε τους ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο και βρήκαν αμέσως σχετικές ανακοινώσεις από Πολιτιστικό σύλλογο και την ομάδα του Κεραυνού. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα που δεν θα μπορούσε κανείς να αρνηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ και γι αυτό υπήρξε και ομόφωνη απόφαση. Βέβαια όλα αυτά είναι στα χαρτιά και σημασία και για τα δυο έργα έχει να υλοποιηθούν όσο γρηγορότερα γίνεται γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικά και τα δύο.
 
Οι ανακοινώσεις
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου: «Αργά το βράδυ της Πέμπτης 18/3/2021, γύρω στις 12:00΄ το δημοτικό συμβούλιο Ν. Κέρκυρας ομόφωνα ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου να τροποποιηθεί η υφιστάμενη μέχρι τώρα δική του αίτησή, με την οποία από τις 23/12/2020 είχε ζητήσει την ένταξη στο πρόγραμμα το ΤΑΡΤΑΝ της Λευκίμμης (400.000 ευρώ) και την κατασκευή τεσσάρων (4) ηλεκτρικών πυλώνων εθνικών προδιαγραφών στο ήδη λειτουργικό γήπεδο του Πετριτή (190.000 ευρώ).

Με τη νέα τροποποιημένη αίτηση ψηφισμένη πλέον από το δημοτικό συμβούλιο ζητείται η ένταξη στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" του ΤΑΡΤΑΝ της Λευκίμμης προϋπολογισμού 325.000 ευρώ και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 225.000 ευρ συν 50.000 που έχουν πιστωθεί ήδη στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Με ανακούφιση πληροφορήθηκαν τόσο οι φορείς όσο και οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου τη θετική αυτή εξέλιξη και αισιοδοξούν ότι το γήπεδο του Αγ. Νικολάου θα ανακαινιστεί και θα καταστεί λειτουργικό τόσο για την αθλητική ομάδα του χωριού "ΚΕΡΑΥΝΟΣ", όσο και για εκείνες άλλων γειτονικών χωριών του δήμου.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγ. Νικολάου εκφράζει την ευαρέσκειά του και τις θερμές ευχαριστίες του για τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τις δημοτικές παρατάξεις που είχαν την καλοσύνη να υπερασπιστούν και να υποστηρίξουν το δίκαιο και χρόνιο αίτημα ενός ολόκληρου χωριού. Ευχόμαστε το προτεινόμενα με τη νέα αίτηση έργα να βοηθήσουν να αυξηθεί η φιλία και η συνεργασία μεταξύ όχι μόνο όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και όλων των κατοίκων του δήμου της Ν. Κέρκυρας».
 
Κεραυνός Αγίου Νικολάου: «Μέχρι τη νίκη, πάντα! Όταν παλεύεις με το δίκιο στο πλευρό σου κερδίζεις. Μόλις ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η παραμονή και υλοποίηση του γηπέδου του Αγίου Νικολάου μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο μέχρι να υλοποιηθεί το έργο! Χαμένες μάχες είναι οι μάχες που δεν δίνονται».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια