Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προετοιμάζονται και ενισχύονται οι ομάδες της Κέρκυρας

Γ΄ Εθνική
23 Μαρτίου 2021 / 16:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έστω και για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχει σημάνει συναγερμό.

Η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ έχουν κάνει κάποιες προπονήσεις πριν την τελευταία διακοπή, ενώ ο ΑΟΚ Κέρκυρα ξεκίνησε προετοιμασία, μόλις την Τρίτη 23 Μαρτίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας.

Αν και εφόσον ξαναναρχίσει το πρωτάθλημα στις 4 Απριλίου, το σίγουρο είναι πως οι ομάδες θα είναι ανέτοιμες, όπως και οι περισσότερες της κατηγορίας. Ένα μεγάλο ρίσκο που θα πάρει η ΕΠΟ, αν τελικά αποφασίσει την επανεκκίνηση στις 4 Απριλίου, αλλά δεν έχει και χρονικά περιθώρια για έστω μια εβδομάδα αργότερα. Τώρα από ποιον και πότε θα ληφθεί η απόφαση δεν γνωρίζουμε, αφού μεσολαβούν οι εκλογές αυτήν την εβδομάδα και ίσως η νυν διοίκηση περιμένει τη νέα για να πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Στην Κέρκυρα και οι τρεις ομάδες κοιτάνε, πέραν της προετοιμασίας, να ενισχυθούν για τα 10 ή 11 παιχνίδια που θα παίξουν ακόμα. Η ΑΕ Λευκίμμης με προσοχή στις επιλογές έχει κάνει συζητήσεις, κυρίως με ποδοσφαιριστές από τις τοπικές ομάδες και θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτήσει κάποιους, με τον προπονητή Πάνο Κορομπόκη να έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές. Πριν την διακοπή η «Βασίλισσα του Νότου» είχε δώσει τρία ματς, είχε δυο νίκες και έχασε στο Καναλάκι από τον Αχέροντα.

Ο ΟΦΑΜ έχει στην ομάδα τους Κατελούζο και Α. Παπαδόπουλο και τον τερματοφύλακα Σκάρπο να έχουν έρθει πίσω στο νησί και να συμμετέχουν στην προετοιμασία, ενώ ο Ρούμπο και ο Τσορμπατζίδης δεν θα συνεχίσουν. Όμως η ομάδα του Αγ. Ματθαίου έχει προσεγγίσει αρκετούς νεαρούς Κερκυραίους παίκτες και το πιθανότερο είναι να τους αποκτήσει ως το τέλος του μήνα που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. Ο Αλ. Γραικός από τον Ατρόμητο Στρογγυλής, ο Μ. Λουλές από τον Νέο 2017, ο Σπ. Σκολαρίκης και ο Νικήτας Βλάχος είναι αυτοί που θα φορέσουν τη φανέλα του ΟΦΑΜ εκτός απρόοπτου. Να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΑΜ του Σάββα Σιδερόπουλου έχει δώσει δυο ματς και τα κέρδισε και τα δυο, με Μ. Αλέξανδρο Καλλιθέας Καστοριάς και με Αναγέννηση στην Άρτα, ενώ είχε αναβληθεί το παιχνίδι με τη Θύελλα Κατσικά.

Ο ΑΟΚ Κέρκυρα ξεκίνησε πολύ αργά και σίγουρα δεν θα είναι στην ετοιμότητα που απαιτείται  για να παίξει τα πρώτα ματς. Η ομάδα θέλει οπωσδήποτε να μείνει στην κατηγορία και δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες σε τρία παιχνίδια, η προσπάθεια θα είναι δύσκολη. Πληροφορίες από την ομάδα λένε ότι γίνονται συζητήσεις με ποδοσφαιριστές ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν άμεσα. Αρκετά ονόματα, Ελλήνων και ξένων, αλλά πρέπει να δούμε πόσοι από αυτούς θα έρθουν. Μάλιστα ο αριθμός των παικτών της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι μικρός και ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί και παίκτες από το νησί, γνωστοί και έμπειροι με θητεία στην κατηγορία. Αρκετά τα ονόματα, αλλά πρέπει να πέσουν υπογραφές. Ο προπονητής Κώστας Χριστοφοράκης έχει δύσκολο έργο αφού έχει υλικό με αρκετούς παίκτες της Κ19 του ΑΟΚΚ και πολλούς νέους, ένα ρόστερ που θα ήθελε χρόνο ώστε να γίνει η ομάδα που χρειάζεται.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια