Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή διαμαρτυρίας για το κολυμβητήριο Κέρκυρας

Μαρία Απατζίδη
16 Ιουλίου 2021 / 18:22

Η βουλευτής ανατολικής Αττικής με το Μερα25, Μαρία Απατζίδη, εκφράζει την ανησυχία των κερκυραϊκών συλλόγων του υγρού στίβου, σε ερώτησή της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΑΘΗΝΑ. Σε ερώτησή της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μαρία Απατζίδη, μεταφέρει τον προβληματισμό των κερκυραϊκών συλλόγων που ασχολούνται με τον υγρό στίβο και χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο.
 
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της αναφέρει:
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, όπως ενημερωνόμαστε από δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι τρεις σύλλογοι (ΝΑΟΚ, Ναυσίθοος, Νηρέας), οι οποίοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο «Σπύρος Γιαννιώτης» στην Κέρκυρα, εξακολουθούν να υφίστανται πολλά και διαχρονικά προβλήματα, σχεδόν σε όλους τους τομείς λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, λαμβάνει χώρα μια διαρκής κι έντονη ανησυχία στους αθλητές, προπονητές και γονείς μελών των σωματείων που προετοιμάζονται στο κολυμβητήριο ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον κολυμβητήριο τους τελευταίους μήνες και οι οποίες δεν δίνουν ελπίδες για τη συνέχεια.

Το παγωμένο νερό τους τελευταίους μήνες, έχει απογοητεύσει εντελώς τους αθλητές, αφού τις περισσότερες φορές δεν μπορούσαν να αποδώσουν, είτε εγκατέλειπαν τις προπονήσεις είτε βίωναν μικροτραυματισμούς. Αυτή εικόνα, ήλθε να επιδεινώσει την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που είχε προκαλέσει η πολύμηνη αποχή λόγω της πανδημίας.

Κυρία Υπουργέ, δυστυχώς οι Πανελλήνιοι αγώνες και τα πρωταθλήματα Υδατοσφαίρισης που ακολουθούν χρονικά, θα βρουν απροετοίμαστους του αθλητές οι οποίοι προετοιμάζονται στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας, αφού δεν έχει γίνει εφικτό ως τώρα, η διασφάλιση ανεκτών και σταθερών συνθηκών προπόνησης.
Επιπροσθέτως, επικρατούν συνθήκες αβεβαιότητας στο χώρο της πισίνας και όσον αφορά στην τύχη του μηχανοστασίου, για το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η αντικατάσταση των μηχανημάτων που έχουν παραληφθεί, καθώς η λειτουργία και η αντοχή του ήδη υπάρχοντος, έχει φτάσει στα όρια του.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία,
 
Ερωτάται η κυρία Υπουργός: 
  • Τι απαντάτε στη δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, που εξέδωσαν οι τρεις σύλλογοι (ΝΑΟΚ, Ναυσίθοος, Νηρέας), οι οποίοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο «Σπύρος Γιαννιώτης» στην Κέρκυρα;
  • Θα επιλυθούν άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα που αναφέρονται, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν χώρα οι αθλητικές προπονήσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες;