Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έργα 98.500€ στο γήπεδο Λευκίμμης

γήπεδο Λευκίμμης
03 Nov 2016 / 19:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε υποστηρίξει πολλές φορές, ότι η Κέρκυρα είναι η τελευταία που παίρνει χρήματα για τον αθλητισμό, κυρίως για τις υποδομές, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας πέφτουν εκατομμύρια. Βασική προϋπόθεση σε όλα είναι να υπάρχει μελέτη έτσι ώστε όταν θα κατατεθεί, οι αρμόδιοι να μπορούν να αξιολογήσουν και να εγκρίνουν πιστώσεις για ένα αθλητικό έργο.

Εμείς εδώ στο νησί, απλά ζητάμε και μετά τα έχουμε με όλους γιατί δεν πήραμε, χωρίς ποτέ να αναλογιστούμε με βάση ποιο σχεδιασμό, ποια μελέτη μπορεί να πάρεις χρήματα από τον κρατικό «κορβανά», εφ΄ όσον δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η δαπάνη 18.500€ για βελτιώσεις στα γήπεδα Αγίου Ματθαίου ( Επισκευή - διαμόρφωση αποδυτηρίων και επισκευή ζημιών και Μικροεπισκευές για την ασφάλεια του γηπέδου με κόστος εργασιών 8.500€) και Λευκίμμης (κατασκευή φυσούνας και  Εργασίες λειτουργικότητας γηπέδου και ασφάλειας αθλητών και θεατών κόστος 10.000€). 
Όμως ένα πολύ πιο μεγάλο κονδύλι ύψους  98.500€ εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων μετά από πρόταση του Δήμου Κέρκυρας, για το γήπεδο της Λευκίμμης που είναι ως γνωστόν δημοτικό. Χρήματα για τα οποία εντός του 2016 πρέπει λογικά να δημοπρατηθεί το έργο. Οι παραμβάσεις-εργασίες για το γήπεδο της Λευκίμμης είναι τα δυο παρκινγκ του γηπέδου, το γήπεδο τένις (στην περιοχή το τένις  έχει πολλούς φίλους που χρησιμοποιούν αυτό το χώρο απέναντι από την κερκίδα) και άλλες μικροπαρεμβάσεις. Αναμένεται εντός των ημερών να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και βέβαια στη συνέχεια περιμένουμε την δημοπράτηση για να προχωρήσει (οι πληροφορίες μας λένε ότι ρόλο σημαντικό σε όλα αυτά έπαιξε και η παρέμβαση της κας Πανδή αντιπεριφερειάρχη στην ενότητα Κέρκυρας).