Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοίκηση στη ΕΠΟ υπό προθεσμία εκλογές 1/6 για πρόεδρο

ΕΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
24 Φεβρουαρίου 2022 / 16:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο γεγονός ότι οι «μεγάλοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου δίνουν μάχες για να ελέγχουν την ΕΠΟ, μέσω των εκλογών και της τοποθέτησης «δικών τους» ανθρώπων.

ΑΘΗΝΑ. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο γεγονός ότι οι «μεγάλοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου δίνουν μάχες για να ελέγχουν την ΕΠΟ, μέσω των εκλογών και της τοποθέτησης «δικών τους» ανθρώπων. Στην ΕΠΟ μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, ανέλαβε χρέη προέδρου ο Π. Δημητρίου, αλλά πρέπει να πάει σε εκλογές μόνο για τη θέση του προέδρου και αυτό θα γίνει 1/6/2022. Ως τότε θα βρίσκονται δύο πρόσωπα υπό προθεσμία, στις πιο νευραλγικές θέσεις, δηλαδή θα διοικείται η Ομοσπονδία από τον αναπληρωτή πρόεδρο που θα ασκεί καθήκοντα προέδρου (Π. Δημητρίου) και τον εκτελεστικό γραμματέα (Ι. Φιλιππούσης) που θα ασκεί καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή.

Ειδικότερα στη νέα θέση του «εκτελεστικού διευθυντή», θα ασκεί ο εκτελεστικός γραμματέας, Ι. Φιλιππούσης, με προϋποθέσεις:

α) Ότι η σύμβαση που έχει ήδη με την ΕΠΟ δεν θα τροποποιηθεί.

β) Ότι η σχέση του με τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή θα λήξει αυτοδίκαια όταν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, που στη συνέχεια θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή το πρόσωπο που θα πληρώσει την εν λόγω θέση.

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν και έτσι θα προχωρήσει η διοίκηση της ΕΠΟ τους τρεις επόμενους μήνες, ενώ αναμένεται και η μάχη των «μεγάλων» για τη θέση του υποψήφιου προέδρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις. Κατ’ εφαρμογή του νέου καταστατικού της Ε.Π.Ο. όρισε Εκτελεστικό Διευθυντή (CEO) της Ομοσπονδίας τον μέχρι πρότινος Εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση, στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα που προβλέπονται από τα άρθρα 54, 55 και 56 του καταστατικού, μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου. Αποφάσισε τη μετάθεση της σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 18 Μαρτίου 2022 με θέματα την επικύρωση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης και την επικύρωση του ορισμού νέων μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Αποφάσισε τη σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο μαζί με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την 1η Ιουνίου 2022.Όρισε τον κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου ως το υποδεικνυόμενο μέλος (5ο) της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια