Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα cheerleading

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
19 Ιουλίου 2022 / 12:37
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η διοργάνωση έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα - Συμμετέχουν 2.500 φοιτητές και φοιτητριες απ’ όλο τον κόσμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμη ένα βήμα εξωστρέφειας επιχειρεί να κάνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο «υιοθετώντας» μια νέα αθλητική δράση ιδιαίτερα δημοφιλή για το νησί. Αφορμή αποτελεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Cheerleading που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κρήτη.

Ομάδα cheerleading ή αλλιώς αθλητικoύ ομαδικού χορού δημιουργεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενόψει της διεθνούς διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα από τις  4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών – φοιτητών από όλο τον κόσμο.  Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τυγχάνει της πλήρης στήριξης του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Αναζήτηση

Ήδη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης των φοιτητών και των φοιτητριών που θα στελεχώσουν την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το ακαδημαϊκό ίδρυμα. Η πρωτοβουλία της συμμετοχής στη διοργάνωση ανήκει στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Ι.Π. Δρ. Αγγελική Μαυροπούλου, ενώ την προετοιμασία της ομάδας θα αναλάβει η ομοσπονδιακή προπονήτρια Άννα Αποστολοπούλου.

«Η συμμετοχή και μόνο σε μια τέτοια διοργάνωση είναι πολύ σημαντική παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είναι μια κίνηση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, όπου μας δίνεται η ευκαιρία να το προβάλλουμε σε όλες τις μορφές του», τόνισε στην «Ε» η κ. Μαυροπούλου.

Δήλωση συμμετοχής

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 1 Αυγούστου στο e-mail: [email protected]. «Φυσικά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι θέλουν, ωστόσο επειδή είμαστε σε οριακό σημείο, τα άτομα που θα επιλεγούν θα πρέπει να έχουν σχέση με το χορό, την ενόργανη ή τη ρυθμική γυμναστική, επειδή το άθλημα έχει ακροβατικά στοιχεία. Απευθυνόμαστε και σε φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην εκτέλεση των ακροβατικών», διευκρίνισε η κ. Μαυροπούλου.

Όπως είπε υπάρχουν δυο ειδών συμμετοχές στο διαγωνισμό. Οι ομάδες των 14-16 ατόμων και τα ζευγάρια. «Θα λάβουμε μέρος με ένα ή δυο ζευγάρια, ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι στο σχήμα. Οι προπονήσεις για την προετοιμασία θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο», πρόσθεσε η ίδια.

Φιλοδοξία πάντως  είναι να εδραιωθεί στο ίδρυμα ο αθλητικός ομαδικός χορός ως μια νέα αθλητική δράση για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του.Αξίζει να σημειωθεί ότι το cheerleading έχει αναγνωριστεί ως ολυμπιακό άθλημα, ενώ ήδη η χώρα μας μετρά διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.  
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.