Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αξιόλογη παρουσία οι μικροί κολυμβητές της Κέρκυρας, στα Γιάννενα

Προαγωνιστικοί αγώνες κολύμβησης
05 Ιουλίου 2023 / 15:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στους αγώνες πήραν μέρος 14 ομάδες, οι περισσότερες από τα Γιάννενα (9) εννέα, ενώ είχαμε και Κερκυραϊκή παρουσία με τρεις συλλόγους Ναυσίθοος, ΝΑΟΚ, Νηρέας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Έγιναν στα Γιάννενα οι αγώνες κολύμβησης Προαγωνιστικών στις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων.

Στους αγώνες πήραν μέρος 14 ομάδες, οι περισσότερες από τα Γιάννενα (9) εννέα, ενώ είχαμε και Κερκυραϊκή παρουσία με τρεις συλλόγους Ναυσίθοος, ΝΑΟΚ, Νηρέας. Είναι αγώνες που περισσότερο έχουν αξία στη συμμετοχή των παιδιών (Δημοτικών σχολείων) και λιγότερο στην όποια διάκριση, γιατί είναι τα παιδιά στο ξεκίνημά τους και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Ειδικά για τα παιδιά της Κέρκυρας, που σε τέτοιους περιφερειακούς αγώνες έρχονται με πολλά μετάλλια, προβληματίζομαι πολύ για την εξέλιξή τους, αφού δεν θυμάμαι πάρα πολλά χρόνια τώρα, κάποια παιδιά (έστω ένα αγόρι ή ένα κορίτσι) εξελίχθηκε σωστά και έφτασε σε ένα τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών.

Παρ΄ όλα αυτά, τα σωματεία του νησιού μας, με καλούς και έμπειρους προπονητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους, θεωρώ πολύ θετικό ότι υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά και προπονούνται στις Ακαδημίες αυτών των συλλόγων και θα περιμένω ένα παιδί να προχωρήσει παραπάνω. Όχι να φτάσει τόσο ψηλά όπως ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, αλλά να πούμε ότι από τα 300-400 παιδιά ξεχώρισε ένα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ναυσίθοος πήρε από πλευράς Κέρκυρας τα περισσότερα μετάλλια 42 (9 χρυσά, 15 αργυρά και 18 χάλκινα), ο ΝΑΟΚ πήρε 2 χρυσά και ένα αργυρό, ενώ ο Νηρέας επέστρεψε με 4 χάλκινα μετάλλια. Πρώτο σωματείο ήταν ο Άτλας Ιωαννίνων πήρε 77 μετάλλια (τα 37 χρυσά), ακολούθησε ο Άλμπατρος με 18 χρυσά και 38 σύνολο, και στην 3η θέση ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα με 12 χρυσά και 38 σύνολο, με τον Ναυσίθοο να είναι στην 4η θέση.

Να σημειώσουμε ότι έγιναν ανά κατηγορίες συνολικά 101 αγωνίσματα και είναι λογικό λίγο πολύ, όλες οι ομάδες να πάρουν κάποια μετάλλια από τα 303 που δόθηκαν συνολικά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια