Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκδοση νέου τύπου κάρτας υγείας για τους ποδοσφαιριστές

κάρτας υγείας
27 Ιουλίου 2023 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πέραν από το δελτίο αθλητικής ιδιότητας ενός αθλητή, υπάρχει και δελτίο (κάρτα) υγείας που το συνοδεύει για να μπορεί να πάρει μέρος σε επίσημους αγώνες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέραν από το δελτίο αθλητικής ιδιότητας ενός αθλητή, υπάρχει και δελτίο (κάρτα) υγείας που το συνοδεύει για να μπορεί να πάρει μέρος σε επίσημους αγώνες. Μέτρο σημαντικό, αφού για να εκδοθεί η κάρτα υγείας ο αθλητής περνάει από ιατρικές εξετάσεις όπου πιστοποιείται η δυνατότητα να αθλείται. Βέβαια πολλές φορές (τουλάχιστον στο παρελθόν) απλά οι κάρτες είχαν μια σφραγίδα και μια υπογραφή γιατρού χωρίς να εξεταστεί ο αθλητής, αλλά το φαινόμενο αυτό έχει ελαχιστοποιηθεί.

Είναι σημαντική η κάρτα υγείας, αλλά εμείς πάντα θα είμαστε αντίθετοι με τη διάταξη που αναφέρει ότι σε επίσημα ματς ερασιτεχνικών ομάδων δεν υποχρεώνουν τα σωματεία να έχουν γιατρό για την διεξαγωγή, αλλά το ρόλο του γιατρού μπορεί να ασκήσει και κάποιος άλλος, όπως αναφέρει η διάταξη… «Σ’ όλους τους ερασιτεχνικούς αγώνες είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένος του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για τη ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Η ΕΠΣ Κέρκυρας στο κομμάτι αυτό (υποχρεωτικής παρουσίας γιατρού) δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού ακολουθεί τις διατάξεις, όπως δε ενημερώνει τα σωματεία, θα έχουμε νέου τύπου κάρτες υγείας από αυτή τη σεζόν, ισχύος ενός έτους (παλιότερα είχαν ισχύ έξι μήνες) και με έγγραφό της ενημέρωσε τα σωματεία.

 

Η ανακοίνωση

 

Με την παρούσα ενημέρωση σας γνωστοποιούμε την υπ’ αριθμόν 53/29-06-2023 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία εγκρίθηκε ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου 2023.
Η ενημέρωση αφορά κυρίως στο άρθρο 18 παράγραφος 1 β’ του ΚΑΠ (επισυνάπτεται η τροποποίηση), το οποίο αναφέρεται στην Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των μελών σας, όσο των γιατρών οι οποίοι ενδεχομένως να σας ερωτήσουν σχετικά, επισυνάπτεται σε μορφή pdf νέο έντυπο της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή (με δυνατότητα συμπλήρωσης μηχανογραφικά και των πεδίων Αριθμός Μητρώου ΕΠΟ, Όνομα, Επίθετο, Πατρώνυμο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ), το οποίο και μπορείτε να τους το προμηθεύσετε άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση βάσει ΚΑΠ, πλέον, εφεξής η ημερομηνία έκδοσης της Κάρτας Υγείας θα συμπληρώνεται, είτε μηχανογραφικά, είτε με μηχανική σφραγίδα, από τον γιατρό και μόνο.
Μετά την συμπλήρωση των στοιχείων, το αρχείο θα πρέπει να τυπώνεται έγχρωμο και να το σφραγίζει και υπογράψει ο γιατρός στο ανάλογο πεδίο. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα έγχρωμης εκτύπωσης της νέας Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή, τότε μπορεί να γίνει εκτύπωση και ασπρόμαυρη, με απαραίτητη προϋπόθεση την πλήρη καθαρότητα του ασπρόμαυρου εγγράφου που θα εκτυπωθεί.
Για να προμηθεύσετε τους ενδιαφερόμενους με το νέο έντυπο της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή θα πρέπει να το «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας, διαδικασία την οποία θα κάνετε πατώντας αρχικά την ένδειξη file (αρχείο) πάνω αριστερά στο έγγραφο pdf και επιλέγοντας ακολούθως την ένδειξη «save as» (αποθήκευση ως) και την επιφάνεια εργασίας (desktop) ως χώρο αποθήκευσης (σ.σ. πρόταση για την ευκολία σας).
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία δεν αφορά τις σε ισχύ Κάρτες Υγείας Ποδοσφαιριστή, αλλά μόνον όσες θα εκδοθούν από σήμερα και στο εξής.

ΦΩΤΟ@ΕΠΣΚ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια