Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κολύμβηση: Εντυπωσιακή η Τ. Κουρτέση χρυσό και αργυρό στη κολύμβηση

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
18 Φεβρουαρίου 2024 / 14:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μεγάλη διάκριση και προσδοκίες για το μέλλον, πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, θεωρείται πλέον από τις κορυφαίες Ελληνίδες της ηλικίας της και τα καλύτερα έρχονται

Εξαιρετική παρουσία και επιτέλους διάκριση που μετράει πέτυχε η Τερέζα Κουρτέση του Νηρέα Κέρκυρας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Νοτίου και Βορείου Ελλάδας κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώνεται σήμερα (18/2) σε ΟΑΚΑ και στο Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης.

Στους αγώνες που μετείχε η Τερέζα ήταν αυτοί που γίνονται στο Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη (16-18 Φλεβάρη)  και οι διακρίσεις ήλθαν στο ελεύθερο, στα 50μ. και στα 100μ. Η νεαρή Κερκυραία κολυμβήτρια «έσπασε το ρόδι» έφερε στο νησί μετάλλια, αφού έχουμε ξεχάσει πότε ήλθε το τελευταίο μετάλλιο από την κολύμβηση στην Κέρκυρα, με σημαντικούς αγώνες και όχι σε περιφερειακά μίτινγκ. Και μιλάμε για το νησί που έχει αναδείξει τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών στην Ελλάδα τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

Η Κερκυραία κολυμβήτρια του Νηρέα, αρχικά μπόρεσε να πάρει την 2η θέση στο 50μ. στο ελεύθερο και το ασημένιο μετάλλιο, την πρώτη μέρα των αγώνων, ενώ η σπουδαία της παρουσία επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση και ενός χρυσού μεταλλίου, αυτή τη φορά στο ίδιο στυλ κολύμβησης (ελεύθερο) αλλά στα 100μ. με πολύ καλό χρόνο 1.00.75. 

Μεγάλη διάκριση και προσδοκίες για το μέλλον, πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, θεωρείται πλέον από τις κορυφαίες Ελληνίδες της ηλικίας της και τα καλύτερα έρχονται.     

ΦΩΤΟ@ Νηρέας Κέρκυρας

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια