Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΕΛΟΚ με ΓΓΑ μετά το 1ο Προολυμπιακό τουρνουά

Κρίκετ
12 Απριλίου 2024 / 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην Αθήνα έγινε το 1ο Προολυμπιακό τουρνουά κρίκετ, με τη συμμετοχή 35 χωρών από την Ευρώπη και οικοδεσπότη την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ που έδρα έχει την Κέρκυρα. Την ΕΛΟΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Κατσώρας, ο αντιπρόεδρος κ. Γούστης και η κα Στεφοπούλου η υπεύθυνη της Ομοσπονδίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Αθήνα έγινε το 1ο Προολυμπιακό τουρνουά κρίκετ, με τη συμμετοχή 35 χωρών από την Ευρώπη και οικοδεσπότη την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ που έδρα έχει την Κέρκυρα. Την ΕΛΟΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Κατσώρας, ο αντιπρόεδρος κ. Γούστης και η κα Στεφοπούλου η υπεύθυνη της Ομοσπονδίας.

Ως γνωστόν το κρίκετ πήρε το πράσινο φως και θα είναι Ολυμπιακό άθλημα την μεθεπόμενη Ολυμπιάδα (του 2028) και αυτό έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους λάτρεις του αθλήματος που σε πολλές χώρες είναι και το κορυφαίο. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο από προβληματισμούς και συζητήσεις για το άθλημα, δόθηκε μεγάλη σημασία στο θέμα του γυναικείου κρίκετ που όλοι θέλουν να αναπτυχθεί περισσότερο, ως γνωστόν και στην Ελλάδα έχουμε πλέον πρωτάθλημα γυναικών.

Εκτός των άλλων το μεσημέρι της Παρασκευής (12/4) οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας βρέθηκαν στην ΓΓΑ και συναντήθηκαν με τον κ. Μαυρωτά σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί το άθλημα. Αυτό που ζήτησε η αντιπροσωπεία της ΕΛΟΚ ήταν να βρεθεί ένα γήπεδο στην Αθήνα έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες εκεί να το χρησιμοποιήσουν και  το οποίο θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη, αλλά και να βοηθήσει η ΓΓΑ την Ομοσπονδία να φτιαχτεί ένα δεύτερο γήπεδο στο νησί μας έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να μπορούν να γίνουν και Πανευρωπαϊκά τουρνουά. Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Μαυρωτά να περάσει διάταξη που ισχύει και σε έλλα αθλήματα ώστε αθλητές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν διαιτητές, σε παιγνίδια που δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Σε όλα έδειξε πολύ θετικός στο να γίνουν οι κινήσεις αυτές, ήταν δε πολύ εγκάρδιος με τους Κερκυραίους επισκέπτες του αφήνοντάς τους τις καλύτερες των εντυπώσεων.         

 

Στα γραφεία του ΓΓΑ κ. Μαυρωτά που έχει αριστερά τον πρόεδρο της ΕΛΟΚ κ. Κατσώρα και δεξιά τον Αντιπρόεδρο κ. Γούστη ΦΩΤΟ@ΕΛΟΚ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια