Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας Πετριτή όλα δείχνουν ότι… θα «μείνει» στην Γ΄ Εθνική

Αστέρας Πετριτή
07 Μαΐου 2024 / 20:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τεράστια νίκη του Αστέρα Πετριτή την τελευταία αγωνιστική στην Πτολεμαΐδα επί του Εορδαϊκού του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία αφού τερμάτισε στην 11 η θέση του 2 ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, που οδηγεί (με βάση την προκήρυξη) σε μπαράζ παραμονής με την ομάδα που τερμάτισε στην 11 η θέση του 1ου Ομίλου και αυτή είναι η Νίκη Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκης).
 
Το μπαράζ αυτό ή ΕΠΟ έχει ορίσει ημερομηνία να γίνει την ερχόμενη Κυριακή 12 Μάη, αλλά… η ομάδα της Νίκης με ανακοίνωσή της από 29/4 ανακοίνωσε ότι ΝΑΙ μεν θα παίξει στον αγώνα μπαράζ για την φανέλα, αλλά την επόμενη σεζόν ΔΕΝ θα συμμετάσχει στην Γ΄ Εθνική. Αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτή τη δήλωση ο Αστέρας μένει στην κατηγορία, αλλά ΑΝ γίνει το μπαράζ πρέπει να νικήσει αυτή την ομάδα (έχει τη δύναμη και την ποιότητα να το κάνει), έστω και αν θεωρητικά δεν θα ματώσουν οι αντίπαλοι για ένα ματς άνευ σημασίας.
 
Όμως… Υπάρχει προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ των τεσσάρων ομάδων που είναι να αγωνιστούν στα μπαράζ (Νίκης Ευκαρπίας, Αστέρας Πετριτή, ΑΕΡ Αφάντου Ρόδου και Προοδευτικής) οι οποίες ζητούν την ακύρωση των αγώνων για υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο λόγος είναι πως επειδή δυο ομάδες της Super League 2 δεν πήραν μέρος στο πρωτάθλημα και υποβιβάστηκαν απευθείας στα τοπικά, δεν θα υποβιβαστεί ο αριθμός των ομάδων που προβλεπόταν, άρα την θέση αυτών των δυο πρέπει να πάρουν οι δυο
ηττημένες των μπαράζ παραμονής, έτσι θα συμπληρωθεί ο αριθμός που προβλέπεται στην προκήρυξη.
 
Εκτιμούμε ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό (έστω και αν προβλέπεται από την προκήρυξη να γίνουν μπαράζ, δεν είχε υπολογίσει ένα τέτοιο δεδομένο), γιατί σε αντίθετη περίπτωση, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 72 ομάδων για την νέα Γ΄ Εθνική 2024-25 θα πρέπει από τους οκτώ ομίλους τω μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων, οι οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 4 η θέση θα πρέπει να παίξουν νέα μπαράζ μεταξύ τους και δύο από αυτές να κερδίσουν την άνοδο. Κάτι ανέφικτο να γίνει μέσα στον Ιούνιο.
Όλα δείχνουν ότι ο Αστέρας Πετριτή θα μείνει στην κατηγορία, θα είναι έξω από κάθε
λογική και τους «ποδοσφαιρικούς νόμους» να υπάρξει κάτι διαφορετικό.
 
Φωτο: Αντώνης Καρύδης / Η ομάδα του Αστέρα Πετριτή
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια