Κόντρα στον Αμύντα ο Ιόνιος με στόχο τον τελικό

Στο κλειστό του ΕΑΚΚ θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια η τελική φάση (Final 4) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου,
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο κλειστό του ΕΑΚΚ θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια η τελική φάση (Final 4) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου, με την παρουσία και φέτος του Ιόνιου ο οποίος προκρίθηκε στον προημιτελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο του Πανοράματος από την Θεσσαλονίκη χάρις στη διαφορά… νίκη εντός 71-58 και ήττα εκτός 60-48. Καθοριστική ήταν η συμβολή στην ανάληψη της διοργάνωσης της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.
Η ομάδα η οποία έχει προπονητή τον Πάνο Κοντογιάννη θα προσπαθήσει φέτος να κάνει το επιπλέον βήμα που είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αφού πέρσι έφτασε στον τελικό αλλά έχασε από τον Μίλωνα/Ίκαρο Καλλιθέας 59-46. Στον ημιτελικό το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30 θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό Αμύντα από την Αθήνα, ενώ στον άλλο ημιτελικό που θα προηγηθεί θα αγωνιστούν Ολυμπιάς Παπάγου/ΑΣ Παπάγου - ΚΑΟ Χαλκιδικής.
Φαβορί πάντα είναι οι ομάδες των Αθηνών αφού εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές για να στελεχωθεί μια ομάδα έχοντας τη δυνατότητα οι παίκτες για διπλό δελτίο, σε αντίθεση με την ομάδα της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής, που έχουν μικρότερες δυνατότητες ενίσχυσης.
Ο Παναγιώτης Κοντογιάννης θα στηριχθεί στους Στεμπάρη, Stankovic, Τρικαλιώτη, Καρπούζη, Σπίνουλα, Χονδρογιάννη, Ντούμα, Μεσημέρη, Ιωαννίδης, Περατινό, Βαζούκη, Αλαμάνο.
Η ομάδα περιμένει τον κόσμο να βρεθεί στο κλειστό και να την βοηθήσει αρχικά να περάσει το εμπόδιο του Αμύντα για να φτάσει στον τελικό της Κυριακής που θα γίνει στις 16.30.
Πρόγραμμα (final 4)
Σάββατο 17Μαΐου
17:00 Ολυμπιάς/ΑΣ Παπάγου-ΚΑΟ Χαλκιδικής
19:30 ΑΟ Αμύντας – ΑΣ Ιόνιος Κέρκυρας
Κυριακή 18 Μαΐου
13:30 ηττημένοι για 3η θέση
16:00 νικητές για 1η θέση
ΦΩΤΟ@ΑΣ ΙΟΝΙΟΣ (ΑΦΙΣΑ)
Από τον προημιτελικό Ιόνιος - Πανόραμα 71-58 ΦΩΤΟ@ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.