Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας & τη Φιλαρμονική Σκριπερού

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
09 Μαΐου 2017 / 11:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη σχολική χρονιά να οδεύει προς το τέλος της, το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας επέλεξε το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου για να παρουσιάσει στο κοινό την δουλειά των μαθητών του,

τόσο σε ατομικά, όσο και σε ομαδικά. Το Σάββατο 6 Μαΐου μπορεί, λόγω των καιρικών συνθηκών, να μην κατέστη δυνατό να ακούσουμε το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι που είχαν ετοιμάσει η Μαντολινάτα και η Χορωδία του Σχολείου, προλάβαμε όμως να απολαύσουμε τη μπάντα του, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπικινού.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, άνοιξε με τα Passo Doppio και Czárdas, των Ιωσήφ Λιμπεράλη και André Waingnein, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η μπάντα ανέλαβε να συνοδεύσει τέσσερις νεαρούς soloists-μαθητές του Μουσικού Σχολείου, σε ισάριθμα έργα. Ο λόγος για τους Μιλτιάδη Άνθη (με τρομπέτα) στο Over the rainbow, Ελευθερία Κακαρούγκα (με κλαρινέτο) στο Capricious Aloysius, Ευαγγελία Νικολούζου (επίσης με κλαρινέτο) στο Oblivion και Διδώ Παπικινού (με ξυλόφωνο) στο Happy go lucky. Ακολούθησαν κατά σειρά τα Viva Espania του Larry Neeck, το Copacabana σε διασκευή Johan de Mey και το Libertango του Astor Piazzola. Τελευταίο έργο της βραδιάς, πριν η ξαφνική βροχή διακόψει τη συναυλία, ήταν το Air for winds του André Waingnein.

Στην δεύτερη συναυλία του Μουσικού Σχολείου, που έλαβε χώρα το πρωί της επομένης (Κυριακή 7 Μαΐου) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, στο κοινό παρουσιάστηκε η πρόοδος των μαθητών του σχολείου σε ατομικό πλέον επίπεδο.

Την ίδια ημέρα όμως πραγματοποιήθηκε και η επετειακή συναυλία του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού για τα 108 χρόνια από την ίδρυσή του, όπου την τιμητική τους είχαν φέτος τα χάλκινα πνευστά. Έτσι, η συναυλία ξεκίνησε με το εκπαιδευτικού χαρακτήρα Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», υπό την διεύθυνση του Αλέξη Αρταβάνη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε το κουιντέτο χάλκινων πνευστών «The spirit of brass». Και τα δύο αυτά σύνολα παρουσίασαν διασκευές γνωστών έργων προερχόμενων κατά κύριο λόγο από την pop, την rock και την soul μουσική, όπως τα Forever and ever, The Final Countdown, Soul Bossanova και Je veux, αντίστοιχα.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Μουσικού Σώματος του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, που άνοιξε το πρόγραμμά του με το εμβατήριο 1909 (χρονιά ίδρυσης του σωματείου) του ιδίου. Ακολούθησαν έργα των Leroy Anderson, Jacob de Haan, Michael Sweeny κ.ά. Η συναυλία ολοκληρώθηκε και με τα τρία σύνολα επί σκηνής, να ερμηνεύουν από κοινού το εμβατήριο Liberty Bell του John Philip Sousa, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοσκινά.