Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτική εκδήλωση «Σεξουαλικότητα και εφηβία, ο ρόλος των γονέων»

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
20 Φεβρουαρίου 2024 / 11:30

Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 17.30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση για το ρόλο των γονέων στην ενημέρωση των εφήβων για τη σεξουαλικότητα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

Η ενημερωτική εκδήλωση -συζήτηση θα παραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 17.30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, με τίτλο«ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ- Απαντήσεις σε ερωτήματα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΟΤΑ, μαία, πιστοποιημένη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο για ενημέρωση εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών στα θέματα της σεξουαλικότητας στην εφηβεία και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η οποία επίσης κατέχει Mcs στη Γνωσιακή συμπεριφορική συμβουλευτική. 

Η κα Γεωργοτά θα εστιάσει στη σεξουαλικότητα των εφήβων, ιδιαίτερα στην εποχή μας που τα δεδομένα έχουν αλλάξει, βασιζόμενη και σε έρευνες που η ίδια με την ομάδα της έχει κάνει, αλλά και σε ερωτήματα που δέχεται από εφήβους, κατά τις επισκέψεις της σε σχολεία. Θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Χρειάζεται να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις ερωτικές σχέσεις; Τη σεξουαλικότητα τους; Πότε και με ποιο τρόπο; Τι και πώς το λέμε; Τι γνωρίζουν τα εφηβάκια μας για την αντισύλληψη; Για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα; Και πολλά άλλα σχετικά θέματα που ΣΙΓΟΥΡΑ απασχολούν και συζητούν τα παιδιά μας .

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου καλούνται όλοι οι γονείς του Σχολείου μας, αλλά και όποιος άλλος γονέας  ή εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται