Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την «Νόρμα» του Μπελίνι ανοίγει το Dionysia Opera Festival

Dionysia Opera Festival
02 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει η εναρκτήρια παράσταση του Dionysia Opera Festival, στο Παλαιό Φρούριο, με την όπερα «Νόρμα» του Μπελίνι και τη Δήμητρα Θεοδοσίου στο ρόλο της Νόρμα.

Θα ακολουθήσουν η «Κάρμεν» του Μπιζέ (στις 10.9), η «Αΐντα» του Βέρντι (11.9) και «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσσίνι (13.9).
Το Φεστιβάλ διοργανώνει  το Ίδρυμα  Orlin Anastassov, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, με τη συνεργασία της Green Corfu.

Για το Dionysia Opera Festival, έδωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κώστας  Νικολούζος  και  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Orlin Anastassov.
Παρούσες ήταν η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, Τένια Ρηγάκου, η εκπρόσωπος της Green Corfu Χριστίνα Παναγιωτίδου, καθώς και συντελεστές των παραστάσεων,  όπως   η  σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, η σοπράνο Francesca Romana Tiddi, η μαέστρος Viliana Valtcheva, ο  μπάσος Aleksey Tikhomirov,  ο τενόρος Boris Lukov  κ.α. 

To Dionysia Opera Festival είναι ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα του Ιδρύματος Orlin Anastassov που δημιουργήθηκε από τη μεγάλη αγάπη στο μελόδραμα και την κλασική κουλτούρα, τη γνώση και κάθε τι όμορφο συμβαίνει σε μία σκηνή όπερας. Το Φεστιβάλ θα γίνεται το μήνα Σεπτέμβριο 2017 και κάθε χρόνο έως το 2021 στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, στην Ομηρική γη των Φαιάκων που έχει μακρά μουσική παράδοση. Ο σχηματισμός θα είναι ίδιος για τα πέντε χρόνια, παρουσιάζοντας τρεις τραγωδίες και μία κωμωδία, όπως στην αρχαιότητα καθώς το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο Διόνυσο. 
 
Για τη γνωριμία του κοινού με το Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται συχνά flashmob ("αυθόρμητα" δρώμενα) σε κεντρικά πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Δείτε μερικά από αυτά μέσα από το φακό του enimerosi.com εδώ.