Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθήλωσε το κοινό η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
27 Οκτωβρίου 2018 / 07:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είχαν την τύχη να

πάρουν γεύση από Κέρκυρα, καθώς η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, το μακροβιότερο και χαρακτηριστικότερο μουσικό σύνολο του είδους του στην Ελλάδα, έκανε μία μοναδική εμφάνιση, προσφέροντας μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών και μία αλησμόνητη μουσική βραδιά.



Τη μουσική διεύθυνση είχε ο Σπύρος Προσωπάρης, ο οποίος ενέπνευσε τους μουσικούς του σε μία άρτια παρουσίαση που καθήλωσε το κοινό, ενώ σολίστ ήταν οι Μάριος Μουζακίτης (μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μάλτας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Βερολίνο) και Νίκος Μεταλληνός (καθηγητής κρουστών και μέλος σημαντικών ελληνικών μουσικών συνόλων), αμφότεροι πολυβραβευμένοι και με συνεχή συναυλιακή παρουσία εντός και εκτός Ελλάδος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα κορυφαίων μουσουργών της Επτανήσου που συνδέθηκαν με τη Φιλαρμονική, καθώς και έργα του σύγχρονου μπαντιστικού ρεπερτορίου. Η πλειονότητα των έργων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα.