Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρός απολογισμός του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

ΤΗΧΕΙ
24 Μαΐου 2016 / 18:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Μαϊου με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών).

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιέλαβε ένα ιδιαίτερα ευρύ και ποιοτικά υψηλό φάσμα καλλιτεχνικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων, το οποίο πλαισιώθηκε από την συμμετοχή καλεσμένων και επισκεπτών καλλιτεχνών και επιστημόνων προερχόμενων από όλες τις ηπείρους. Η συμμετοχή αυτή σε όλες τις δράσεις ήταν μαζική, ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία και εκτίμηση, τόσο ως προς τα μεγέθη, όσο και ως προς την τελική ποιότητα. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Ταμπού - Παράβαση - Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 150 σύνεδροι και το οποίο πλέον, πέραν της διεθνούς του διάστασης, προγραμματίζεται να αποτελέσει την αφετηρία μιας σειράς μελλοντικών ετήσιων διοργανώσεων υπό την παραπάνω θεματική.
Για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης εργάστηκαν για πολλούς μήνες και εντατικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές, πάνω από 70 φοιτητές εθελοντές από όλα τα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και μεγάλο μέρος του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Ιδρύματος. Εκτός όμως από αυτήν την συνεισφορά, το φετινό Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την έμπρακτη και ουσιαστική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Κερκυραίων και προσωπικά του Δημάρχου κ. Νικολούζου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς και παραγωγικών φορέων του νησιού, όπως της Ένωσης Ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, αλλά και του συνόλου των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, υποσχόμενοι ότι η διεθνής δυναμική και η καλλιτεχνική και επιστημονική αριστεία που επέδειξε η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την βάση για όλες τις μελλοντικές διοργανώσεις.