Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριήμερο εκδηλώσεων του συνόλου Φεστιβάλ Ιονίου στην Ιόνιο Ακαδημία

Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίου
24 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:04
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τριήμερο εκδηλώσεων του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία

 με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Σύλλογο Albert Cohen στην Ιόνιο Ακαδημία από τη Δευτέρα 30/9 έως και την Τετάρτη 2/10, ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 30/9: Βραδιά αφιερωμένη στον Albert Cohen

Θα γίνει παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, τον ρόλο της μουσικής στο έργο του και για τα παραδοσιακά ρωμανιώτικα τραγούδια από τους: Σπύρο Γιούργα, πρόεδρο του Συλλόγου Αlbert Cohen Κέρκυρα, Δημήτρη Κιουσόπουλο, μουσικό δημοσιογράφο και κριτικό Ανάργυρο Δενιόζο, συνθέτη- μουσικολόγο.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από την Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος) και την Μαριλένα Σουρή (πιάνο) με παραδοσιακά ρωμανιώτικα τραγούδια για σόλο φωνή και έργα Maurice Ravel (Deux mélodies hébraïques, Cinq Mélodies populaires grecques).

Τρίτη 1/10: Αφιέρωμα στον Οlivier Messiaen

Προβολή της ταινίας La Liturgie de Cristal (2009) του Olivier Mille (διάρκειας 107 λεπτών). Σε συνέχεια του αφιερώματος στον Οlivier Μessiaenπου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4/3/2019-7/3/2019 στο Ωδείο Αθηνών σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, θα προβληθεί η ταινία  La Liturgie de Cristal (2009) του Olivier Mille. Την προβολή θα προλογίσει με μια σύντομη εισαγωγή σχετική με τον Olivier Messiaen ο συνθέτης και μουσικολόγος, ειδικός στη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα, Ανάργυρος Δενιόζος.

Τετάρτη 2/10: Συναυλία Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων. Από τον Debussy στη φασματική μουσική

Συναυλία αφιερωμένη στη Γαλλική οπτική της γέννησης της σύγχρονης μουσικής από τον Debussyκαι τη διαμόρφωσή της μέσω του έργου του Messiaen μέχρι την εξέλιξή της από τους σύγχρονους φασματικούς συνθέτες της διεθνούς σκηνής. Θα εκουστούν έργα Claude Debussy, Paul Dukas, Olivier Messiaen, Τoshio Hosokawa (*1955), KaijaSaariaho (*1952), Tristan Murail (*1947). Ερμηνεύει το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων: Αγγελική Kαθαρίου,  μεσόφωνος, Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο, Μπάμπης Καρασαββίδης, βιολί, Μαρίνα Κολοβού, τσέλο, Μαριλένα Σουρή, πιάνο.
  
Επιμέλεια - συντονισμός: Νάντα Γερουλάνου
Καλλιτεχνική οργάνωση: Aνάργυρος Δενιόζος
 
Με την ευγενική χορηγία της Κυρίας MattiEgonκαι του Ιδρύματος Ι. Γ. Λεβέντη

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.