Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτή πρόσκληση της πειραματικής σκηνής σε δημιουργούς

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
19 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς με σκοπό την οργάνωση ενός τριήμερου  θεματικού φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο σε μία δράση σχετική με τον πόλεμο.
 
Σε μια πραγματικότητα ρευστή, όπου σύνορα και πληθυσμοί μοιάζουν να μετακινούνται ή  να προσδιορίζονται εκ νέου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας προσφέρει σε ανθρώπους ή ομάδες  της πόλης  ένα ελεύθερο βήμα προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους πάνω στις «εμπόλεμες ζώνες». Με αφορμή τον πόλεμο, οι προτάσεις μπορούν να διαπραγματεύονται  παλιότερα ή  σύγχρονα θέματα από την τοπική και διεθνή ιστορία και έννοιες όπως:  η έλλειψη, η ατομική ή συλλογική ευθύνη, η μνήμη. Ακόμα, ερωτήματα όπως: Ποια είναι τα πραγματικά αίτια και οι συνέπειες ενός πολέμου; Μπορούμε να τον αποφύγουμε; Τι είναι ηθικά επιτρεπτό στον πόλεμο; Ποια διαλεκτική καλούμαστε να αναπτύξουμε στην τέχνη για να κατανοήσουμε αυτά τα γεγονότα;
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες και αυτόνομοι καλλιτέχνες με προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χοροθεάτρου ή μουσικής, αναλόγια,  performances, αφηγήσεις, ποίηση.
  • H διάρκεια της κάθε πρότασης δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά (30΄).
  • Το ΔΗΠΕΘΕ θα παρέχει τεχνική υποστήριξη για όλες τις παραγωγές.
  • H Καλλιτεχνική επιτροπή του ΔΗΠΕΘΕ θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα προκρίνει αυτές που θα παρουσιαστούν σε ένα σύνολο. Το ΔΗΠΕΘΕ δεσμεύεται να απαντήσει μόνο στις προτάσεις οι οποίες θα εγκριθούν.
  • Δεσμεύεται επίσης, ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης προς οιονδήποτε τρίτο.
 Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2016, είτε στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, είτε ηλεκτρονικά στο mail: [email protected].