Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τα Ιόνια Νησιά από την Ένωση Επτανησίων

Ιόνιος Βιβλιοθήκη
06 Οκτωβρίου 2016 / 13:24

ΑΘΗΝΑ. Μια νέα βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλα τα βιβλία όλων των κατηγοριών που κυκλοφορούν και σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τα Ιόνια Νησιά θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 19:00 στη Στοά του Βιβλίου.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική ΙΟΝΙΟ βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (www.ionianlibrary.gr). Ανάλογα με την επιθυμία του συγγραφέα, για ορισμένα βιβλία θα υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζονται και on line.

Στην πρώτη της επίσημη παρουσίαση διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της ένωσης». Για το θέμα θα μιλήσουν: ο αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος Αντώνης Π. Αργυρός και ο αναπληρωτής Πρύτανης καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με απαγγελία επιλεγμένων λογοτεχνικών και ποιητικών αποσπασμάτων της Επτανησιακής πολιτισμικής κληρονομιάς σε ερμηνεία και επιλογή κειμένων Μαρίας Θωμοπούλου και Αλέξανδρou Ζαχαρέα και θα κλείσει με το θεατρικό αναλόγιο «Ιδού ο άνθρωπος» με τους Γιώργο Βλάχο, Πέτρο Γάλλια, Κατερίνα Γεωργάκη και Χριστίνα Κουλουμπή σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέτρου Γάλλια. Την παρουσίαση της ΙΟΝΙΟΥ βιβλιοθήκης στην ηλεκτρονική – ψηφιακή της μορφή, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και θα μεταδοθεί από διάφορους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς των Ιονίων.