Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτευσε το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Αλαν Τιούρινγκ»

σκάκι
27 Απριλίου 2023 / 18:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομάδα Θα συμμετέχει στον ημιτελικά μαζί με άλλες 12 ομάδες από όλη την Ελλάδα στην Πάτρα το Σάββατο 6 Μάϊου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη επιτυχία για το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας! Εξασφάλισε την πρωτιά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την πρόκριση στον ημιτελικά της Πάτρας! Η ομάδα που συμμετείχε στο 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό "Μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης Αλαν Τιούρινγκ"  που διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε πρώτη στην περιφέρεια Ιονίων νήσων ανάμεσα από δεκάδες σχολεία! 

Πρόκειται για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Κατερίνα Παραμυθιώτη,  Γρηγόρη Φανούριο Ρούγκα και Ελένη Σιμώνη Κούστα οι οποίοι συμμετείχαν με την ονομασία «Ξεφτέρια και Σπασίκλες». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 μαθητές από όλες τις βαθμίδες. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για το διαγωνισμό με συναντήσεις τόσο δια ζώσης εντός του σχολείου όσο και εξ αποστάσεως! Η ομάδα Θα συμμετέχει στον ημιτελικά μαζί με άλλες 12 ομάδες από όλη την Ελλάδα στην Πάτρα το Σάββατο 6 Μάϊου! Αν διακριθεί θα συμμετέχει στον τελικό που Θα διεξαχθεί την ίδια μέρα! Οι καθηγητές που υποστηρίζουν την ομάδα είναι η Αθανασία Καββαδία και Μάριος Μαγιολαδίτης. 
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.