Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτή γιορτή του Συλλόγου San Giacomo στην Πλατεία Δημαρχείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ SAN GIACOMO
06 Δεκεμβρίου 2023 / 16:56

Η γιορτή αποτελεί μια επετειακή δράση για την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σύλλογος San Giacomo). Ο Σύλλογος San Giacomo διοργανώνει στην Πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:00, μια ανοιχτή γιορτή, με ελεύθερη προσέλευση για το κοινό, με τίτλο «Του Αγιού γιορτή με μέλι».

Η γιορτή αποτελεί μια επετειακή δράση για την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Η πρωτοβουλία της γιορτής είναι του Σπύρου Παϊπέτη πρωτεργάτη της εγγραφής του στοιχείου «Τηγανίτες τ’ Αγιού» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2021.

«Νούνος» της εκδήλωσης είναι ο Πέτρος Γάλλιας ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς, την οποία και θα συμπαρουσιάσει με την Αλίκη Κατσαρού.

Στη γιορτή θα διαβαστούν κείμενα των Κερκυραίων λογοτεχνών, Κατίνας Βλάχου, Γιώργου Καγκουρίδη και Άννης Νούνεση, εμπνευσμένα από την γιορτή του Αγίου μας.

Τραγούδια, καντάδες και τα παραδοσιακά κάλαντα Του Αγίου μας, θα τραγουδήσουν η “Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα”, με μαέστρο τον Απόστολο Βαλσαμά, η Παιδική, Νεανική και Γυναικεία Χορωδία “Άγιος Σπυρίδωνας” με μαέστρο την Χριστίνα Καλλιαρίδου, η “Μικτή Τρίφωνη Χορωδία Κανονίου” και η “Κερκυραϊκή Μαντολινάτα” με μαέστρο την Σταματίνα Καρύδη.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ των Σπύρου Μπάντου και Σπύρου Παϊπέτη, “Κέρκυρα το νησί της τηγανίτας”, ενώ παράλληλα, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, θα φτιάχνουν τις παραδοσιακές τηγανίτες, οι οποίες μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν, κέρασμα, σε όλους τους θεατές, μαζί με ζεστό κρασί.

Στη βραδιά θα συμμετέχουν και τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Η Μέλισσα».

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, το ξενοδοχείο «Cavallieri» και το εστιατόριο «Στάζει Μέλι».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού - Διεύθυνση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.