Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Βίκη Γιάννουλα και ο Κώστας Κριτσωτάκης στο "Επτά"

ΕΠΤΑ
14 Δεκεμβρίου 2023 / 19:34

"Η Βίκη Γιαννούλα (φωνή, πιάνο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο) με τόλμη και δίψα βουτούν στης αγάπης τα αδάμαστα νερά ερμηνεύοντας αμερικανικό μουσικό θέατρο, γαλλικές μπαλάντες, έντεχνο ελληνικό τραγούδι (συνθέσεις Κωστή Κριτσωτάκη) και σύγχρονο σόλο και 4-χέρια πιανιστικό ρεπερτόριο σε ένα ποικιλόμορφο και άκρως πρωτότυπο πρόγραμμα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΤΑ). "Αγάπη...". Ένα χειμωνιάτικο ταξίδι μέσα στο χιόνι. Αναπόληση εκείνου του χαμένου έρωτα, εκείνου του αλησμόνητου εραστή. Λαχτάρα εκείνης της αγκαλιάς, της μόνης ακριβής. Η αναχώρηση που κοστίζει ακριβά, αλλά η ανακούφιση που ο χρόνος κυλά και γιατρεύει. Το τρελό φεγγάρι, η καρδιά βαρύ μαργαριτάρι. Μελόδραμα, μα σε κάθε πρόβλημα πάντα λύση υπάρχει. Αγάπη... Όλα τα μυστικά του κόσμου δικά της. Και ένα τανγκό που η πλάση όλη χορεύει στο όνομά της.

Η Βίκη Γιαννούλα (φωνή, πιάνο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο) με τόλμη και δίψα βουτούν στης αγάπης τα αδάμαστα νερά ερμηνεύοντας αμερικανικό μουσικό θέατρο, γαλλικές μπαλάντες, έντεχνο ελληνικό τραγούδι (συνθέσεις Κωστή Κριτσωτάκη) και σύγχρονο σόλο και 4-χέρια πιανιστικό ρεπερτόριο σε ένα ποικιλόμορφο και άκρως πρωτότυπο πρόγραμμα. Μουσική που πλημμυρίζει από συναισθήματα. Μια συναυλία πάθους. Μια συναυλία όλη αγάπη...

Η Βίκη Γιαννούλα γεννήθηκε στην Κέρκυρα και διαγράφει καλλιτεχνική πορεία από την παιδική της ηλικία. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο, μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρες σε παγκοσμίου φήμης αίθουσες όπως το Queen Elizabeth Hall, Royal Albert Hall, Kings Place και Llangollen Pavilion, όπως και στην Ελλάδα σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και το Μουσείο Μελίνα Μερκούρη. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει δύο ηχογραφήσεις με έργα για πιάνο των Beethoven/Czerny και Shostakovich σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες διεθνούς αξιώματος όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Joseph Calleja, ο Peter Jablonski και η Μαρία Φαραντούρη.

Ο Κωστής Κριτσωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Για ένα διάστημα μαθήτευσε κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης και σύνθεσης για κινηματογράφο στην Αγγλία. Έχει γράψει όπερες, μπαλέτα, καντάτες, έργα για ορχήστρα, μουσική δωματίου, τραγούδια, έργα για χορωδία, καθώς και μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Πορτογαλίας, το σύνολο New Paths in Music της Νέας Υόρκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Όλμπανυ της Νεας Υόρκης, την Ορχήστρα Κονσερτάντε του Σικάγο, την Κρατική Όπερα της Καρλσρούης κ.α.

 

Επιμέλεια παραγωγής: "ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος" - "Φίλοι του ΕΠΤΑ"

 

Ώρα Έναρξης: 21.30, πόρτες στις 20.30

Προπώληση (περιορισμένος αριθμός) 12€ - Πόρτα 15€

Τηλέφωνο πληροφοριών: 6974354460

«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος»,

Βιρός Κέρκυρας

Προπώληση:

Κατάστημα «Κορνίζα», Σπύρου Αρβανιτάκη 4, έναντι Πλατείας Γιωργάκη

& Κατάστημα “Grand Opticon” , Μαντζάρου 18, Κέρκυρα

Χορηγοί: Μεζεδοπωλείο Μουράγια, Scissors  & Μεζεδοπωλείο "Αυλή

ΦΩΤΟ@ΕΠΤΑ