Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χορευτική παράσταση Εμείς / Nos στο Garage Performing Arts Center

"Φοβάσαι?"
04 Απριλίου 2017 / 11:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σπονδυλωτό έργο "Εμείς /Νοs " είναι μια συνδημιουργία της Όλγας Σπυράκη & της Ελεωνόρας Ηλία και αποτελείται από 3 μέρη.

Το solo «Φοβάσαι?» διαπραγματεύεται μέσα από ένα κολλάζ εικόνων διεθνούς επικαιρότητας, τον φόβο και την ανημπόρια που βιώνουμε μπροστά στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Το duetto «Εμείς / Νοs» πραγματεύεται το πως γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, ζούμε και δρούμε αυτοματοποιημένα και αδρανείς, μες σε μια κοινωνική πραγματικότητα που την χαρακτηρίζει η τρομοκρατία και το έρεισμα για αλλαγή. Αν για μια στιγμή συνειδητοποιούσαμε όμως, ότι δεν είμαστε ο καθένας από εμάς μόνος μας μέσα σε αυτή τη συνθήκη, αλλά είμαστε Εμείς, και βιώνουμε από κοινού το καθετί, εκείνη την μια στιγμή του Εμείς, εκεί στο μετά, τι θα κάναμε?
Το solo Λ.ι.κ.ν.ι.σ.μ.α. είναι μια κινητική ανάγνωση και ερμηνεία του μονόπρακτου /μονόλογου Rockaby του Samuel Beckett.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: «Φοβάσαι?», Χορογραφία  – ερμηνεία: Ελεωνόρα Ηλία, Video: Ζέτα Σπυράκη
«Εμείς / Nos», Χορογραφία – ερμηνεία: Ελεωνόρα Ηλία, Όλγα Σπυράκη, Μουσική σύνθεση: Σάκης Μπάστας, Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα, Βοηθός δραματουργίας: Στέλλα Δημητρακόπουλου, Video trailer: Ζέτα Σπυράκη. Σχεδιασμός φωτισμού: Αλ. Αλεξάνδρου.
Λ.ι.κ.ν.ι.σ.μ.α
Χορογραφία – ερμηνεία: Όλγα Σπυράκη
Ακούγεται η ερμηνεία του ομώνυμου έργου από την Penelope Wilton για την κινηματογραφική μεταφορά του μονόπρακτου που έγινε στα πλαίσια του " Beckett on Film - Theater of Edinburgh".
Διοργάνωση : Oμάδα χορού Α priori 22 & 23 Απριλίου 2017
Garage Performing Arts Center, Ώρα έναρξης: 21:00
Ομάδα χορού A priori
Με τη διακριτική αμφισημία που σηματοδοτεί αφ’ ενός το αυταπόδεικτο και αφ’ ετέρου το ξεκίνημα, το σημείο εκκίνησης, η ομάδα A priori, σχηματίστηκε μόλις το 2014 έχοντας ως έδρα της την πόλη των Ιωαννίνων. Η ομάδα εκκινεί το ταξίδι της με βασικό πυρήνα της  την Ελεονώρα Ηλία, και με σημείο εστίασης το σύγχρονο χορό και το διάλογό του με τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα .
Τον Ιανουάριο του 2015 κάνει πρεμιέρα η πρώτη χοροθεατρική παραγωγή της ομάδας ως συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τίτλο “Το αίνιγμα της ύπαρξης” ,σε χορογραφία Έλεονώρας Ηλία και Έλενας Ανδρεάδη. Το ομώνυμο έργο παρουσιάστηκε στο Βυρσοδεψείο  ( Αθήνα ) καθώς και  στο θέατρο “Επίκεντρο – Πάτρας - χώρος Πολιτισμού” ( Πάτρα ).
Τον Μάρτιο του ίδιου έτους παρουσιάστηκε η δεύτερη δουλειά της ομάδας με τίτλο ”Μια νύχτα στον κόσμο” στο art bar Parenthesis στα Ιωάννινα. Αποτελεί μια κινησιολογική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Jim Jarmusch,η οποία στήνεται στο χώρο με τη μορφή  performance.
Το Σεπτέμβριο του 2016 παρουσιάζει την τρίτη της παραγωγή με τίτλο «Άνθρωποι της Περιπλάνησης / a site - specific performance» στα πλαίσια του φεστιβάλ «rainydays» στο Θυμωμένο Πορτραίτο - free thinking area.
Η νέα παραγωγή της ομάδας με τίτλο «Εμείς/Nos» έκανε πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2017 στα Ιωάννινα, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων.